Митрополит відвідав село Ямпіль
  • Срд, 17/10/2018 - 13:46

14 жовтня 2018 року Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, відвідав з пастирським візитом с. Ямпіль Винниківського протопресвітерату.

Митрополит звершив Архиєрейську Божественну Літургію в храмі Покрову Пресвятої Богородиці з нагоди храмового празника. У слові проповіді владика особливо звернув увагу на подію воскресіння сина вдови з міста Наїн як заклик завжди чувати і бути готовим стати перед Богом:  «І ось тут, у цій церкві, молячись Богові, каймося за наші прогрішення, сповідуймо наші гріхи, мирімося з Господом поки в дорозі до вічності. Не забуваймо, що у вічності душа любить або ненавидить Бога і в тому стані лише зміцнюється! Прислухаймося до слів Спасителя, що закликає встати із гріха, покинути грішні звичаї, взятися за розум, говорити до нього мовою молитви та покаяння». Також проповідник закликав усіх до усильної молитви до Пресвятої Богородиці: «Молімося до неї, носімо на наших грудях її медальйон, чинімо діла милосердя в ім’я Богородиці! Звертаймося до Богоматері у молитвах про навернення ближніх, за тих, хто далекий від віри в Бога, щоб не загинула жодна душа, бо її Син, Ісус Христос, віддав життя з любові за кожну душу».

В часі Архиєрейських відвідин було введено в уряд пароха о. Ігоря Грицуня, адміністратора парафії Покрову Пресвятої Богородиці.

Після Літургії Архиєрей освятив воду та окропив присутніх, уділивши їм благословення. Також освятили хрест з нагоди 70-ти ліття операції «Вісла».

Світлини