Митрополит відвідав Жовкву у день пам’яті мученика Партенія
  • Втр, 03/10/2017 - 12:48

1 жовтня 2017 року Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, відвідав Жовку з нагоди почитання пам’яті святого мученика Партенія.

Митрополит у співслужінні із численним духовенством звершив Архиєрейську Божественну Літургію, а у проповіді звернув увагу на постать святого Партенія та на євангельський уривок про жінку-ханаанеянку, і на роль молитви і смирення задля спасіння. «Дбаймо про наші душі та про душі ближніх, щоб приводити їх до Сина Божого й отримувати спасіння. А Спаситель ставить питання: «Бо яка користь людині здобути світ увесь, а занапастити свою душу?» (Мр 8,36). Бажає, щоб люди розуміли, що добра світу та високі посади не спасають душі, бо за спасіння світу, усього людського роду, Ісус Христос віддав життя».

По завершенні Божественної Літургії Владика уділив повний відпуст з нагоди Ювілею 400-ліття Василіянського Чину Святого Йосафата та привітав всіх жовківчан зі святом – цей день є також Днем Міста Жовкви. Опісля всі разом заспівали Величання святому мученикові Партенію. І насамкінець Високопреосвящений владика Ігор поблагословив речі духовного вжитку та окропив вірних освяченою водою.

Сайт Монастиря Різдва Христового Отців Василіян у Жовкві