Митрополит Володимир до священиків: «Парох має знати своїх парафіян»
  • Срд, 19/09/2018 - 10:43

«Сьогодні головним напрямком нашого служіння на парафіях повинно стати катехитичне та соціальне служіння нашим вірним. Я переконаний, що добрий парох має знати всіх своїх парафіян: чим вони живуть та що переживають», - такими словами звернувся сьогодні Митрополит Володимир Війтишин до священнослужителів Північно-Західного протопресвітеріату м. Івано-Франківська.

У вівторок, 18 вересня, в Архієпархіальному управлінні, що по вул. Василіянок, 64, продовжились зустрічі працівників курії Архієпархії з парафіяльними душпастирями. Цього разу на збори завітали всі 24 священики Північно-Західного протопресвітеріату м. Івано-Франківська, на чолі з митр. прот. Борисом Гобиром.

Після спільної молитви, до присутніх звернувся Владика Володимир. Він розповів про основні напрацювання Синоду Єпископів УГКЦ-2018, особливо наголошуючи на ключовому місцю катехизації в житті парафії.

«Усі наші зустрічі покликанні зробити нашу співпрацю – парафії та Архієпархіального управління ще тіснішою. Хочу, щоби ми завжди були готові почути одне одного», - розпочав Митрополит.

Він також розповів про цьогорічні табори для дітей «Веселі канікули з Богом» в урочищі Підлюте. Пригадуємо, що в них взяло участь 921 дитини, з них – 42 це діти з малозабезпечених сімей та інших пільгових категорій.

«Це наші діти, з наших парафій, тому мусимо ще краще працювати, щоб вже в наступному році ще більше дітей могли так гарно проводити час своїх канікул», - сказав Архієрей.

Після нього слово мав Судовий вікарій Архієпархії прот. Степан Балагура. Священнослужитель продовжив думку Митрополита, щодо важливості катехизації.

«Якщо ми не навчимося передавати віру нашим дітям, нашій молоді – можемо вважати нашу працю незадовільною», - вважає Судовий вікарій.

Окрім того, о. Степан зауважив, що головна мета цих зустрічей – дати можливість парафіяльним отцям мати безпосередній контакт з Владикою.

Після нього почергово також виступили о. Андрій Цікало, ЧНІ, який звернувся до присутніх з духовним словом, о. Олег Каськів – розповів про «Стратегію розвитку УГКЦ-2020», пригадавши отцям про розробку в місяцях листопад-грудень пасторального плану на 2019 р., спільно із Пастирським та Економічними радами на парафіях; о. Миколай Шиманський – про економічний стан Архієпархії та подальший план розвитку, о. Іван Стефурак – про співпрацю парафій з газетою «Нова Зоря» та с. Юліана Дзюбата, яка більш детально розповіла про катехитичне служіння в нашій Архієпархії, а також повідомила, що 22 вересня відбудеться святкування Дня катехита.