Митрополит Володимир освятив монастирський центр св. Папи Івана Павла ІІ
  • Птн, 21/04/2017 - 12:19

У світлий вівторок, 19 квітня, у монастирській і парафіяльній спільноті парафії Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях) відбулось велике свято - день подяки за зведення і освячення Монастирського Центру Святого Папи Івана Павла ІІ. Освячення, після Божественної Літургії, здійснив наш Митрополит Володимир (Війтишин). Присутність численних гостей - священиків і вірних зробили це свято незабутнім.

Після святкової великодньої відправи всі процесійно направилися до центру. Митрополит здійснив чин освячення нового дому - окропив свяченою водою та помазав святим єлеєм. Перед виходом на освячення о. Йосафат Бойко, ВС подякував Митрополиту та всім священикам (їх було 15), а також всім вірним за їхню молитву і присутність - їхню участь у святкуванні.

Отець Йосафат звернувся до всіх присутніх зі словами: "Я би хотів, об сьогодні в день освячення всі ми запамятали дві цитати зі Святого Письма: Псалом 115, 1 «Не нам, о Господи, не нам, а імені твоєму дай славу, заради милости твоєї і твоєї правди…» Псалом 127, 1 «Коли Господь та не будує дому, - дарма працюють його будівничі, коли Господь не зберігає міста, - дарма пильнує сторож». Дорогі наші приятелі у парафіяльному служінні! Ми дочекалися того моменту, коли можемо розділити з Вами радість освячення нашого монастирсько-парафіяльного центру імені Святого Івана Павла ІІ. Це також і момент оселення новоутвореної спільноти священиків, яка піклується парафіяльним життям і служінням. Це день подяки Богові за всі дари, якими Він наділив нас протягом цих трьох (2014-25.03-2017) зведення центру. Це день подяки Богові за кожну людину, яка стала інструментом у руках Божого Провидіння і яка, щиро вірю, отримає сторицею за вчинене добродійство. Це день подяки Богові за всіх, хто думкою, добрим словом чи фінансово нам допоміг створити цей шедевр".

Відтак о. Йосафат подякував Богові і всім присутнім. В свою чергу, Митрополит Володимир висловив слова вдячності для пароха та усіх, хто спричинився до будівництва цього парафіяльного центру. Владика благословив присутніх та побажав щасливих Пасхальних свят.