Митрополит Володимир освятив нову лінію заводу “Івано-Франківськцемент”
  • Птн, 01/06/2018 - 10:12

Сьогодні, 31 травня на «Івано-Франківськцемент» офіційно запустили третю технологічну лінію з виробництва бетону. На урочисте відкриття приїхав Президент України Петро Порошенко. Благословив же працівників заводу на добру технологічну лінію та освятив нову технологічну лінію Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин.

За словами інженерів її запуск дозволить підприємству додатково виробляти 1,5 мільйони тонн цементу щорічно.

"Сьогодні, коли ми відкриваємо нову лінію - це символ того, що у нас йде економічний розвиток, її відродження. І кожен українець має робити те, що роблять на Прикарпатті - будувати Україну щодня. Я вдячний кожному з вас за те, що ви не словом, а ділом будуєте країну", - сказав у своїй промові президент.

Відтак він привітав 300 мешканців краю, які завдяки запуску нової лінії на заводі, отримають роботу і ще 2000 тисячі тих, хто вже тут працює.

Директор підприємства Микола Круць розповів про нелегку роботу заводу.

"Все, що нове сьогодні є в цементній галузі - є у нас. Чверть століття ми працюємо з іноземними фірмами. Всім велике спасибі, хто доєднався до цього масштабного будівництва", - відмітив директор.

На завершення Митрополит Володимир побажав працівникам заводу доброї праці, сил та многих літ життя.

Тут використовують власну сировину, самі добувають та транспортують породу, мінімізуючи відходи завдяки внутрішньому обміну ресурсами між різними виробництвами. Підприємство - єдиний вітчизняний виробник безазбестових шиферних листів.