Митрополит Володимир відвідав важкохворих, якими опікується франківський Карітас
  • Суб, 10/02/2018 - 21:45

У п’ятницю, 9 лютого, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин відвідав важкохворих людей, якими опікується франківський Карітас. Візити відбулися у рамках соціальних днів в УГКЦ та Всесвітнього Дня хворого, що відзначають 11 лютого.

Митрополит Володимир та директор франківського Карітасу отець Володимир Чорній поспілкувалися з хворими, побажали сил та божого благословення. Підопічні також отримали продукти харчування та засоби догляду.

Римма Мезенцева після невдалої операції прикута до ліжка вже 18 років. Жінці зараз 92. Діти живуть окремо, навідуються рідко, тому за жінкою доглядає сусідка. Пані Римма згадує молоді роки та показує фотографії. Жінка родом з Росії, та все свідоме життя прожила в Івано-Франківську. Єдине, про що шкодує, що так й не вивчила добре українську, а от українських пісень співає залюбки.

У Старому Лисці Владика відвідав ще одного підопічного Карітасу. Богдан Місько прикутий до ліжка після автокатастрофи. За чоловіком доглядає дружина. Подружжя дуже вдячні працівникам Карітасу за допомогу та підтримку.

Франківський Карітас опікується важкохворими людьми Івано-Франківська та області. Кожного тижня хворих відвідує патронажна медсестра і щомісяця приїжджає бригада у складі лікаря, медсестри, соціального працівника, психолога та духівника. Карітас також підтримує родичів хворих – проводяться психотерапевтичні заняття, розмови з духівником, спільні молебні. З початку 2018 року до Карітасу вже звернулися 90 людей, що потребують паліативної допомоги.