Митрополит Володимир (Війтишин) закликає всіх у непростій суспільно-політичній ситуації молитися
  • Чтв, 05/12/2013 - 11:03

ЗВЕРНЕННЯ МИТРОПОЛИТА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОГО ВОЛОДИМИРА (ВІЙТИШИНА) З НАГОДИ НЕПРОСТОЇ СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНОЇ СИТУАЦІЇ В УКРАЇНІ

Шановні українці, дорогі брати і сестри у Христі!

У цей непростий час суспільно-політичного напруження в нашій Батьківщині, звертаюся до Вас, як Ваш Духовний Провідник. Ситуація, що склалася в Україні, не є байдужою жодній душі, яка любить свою рідну землю і свою рідну мову.

Наш духовний наставник, Глава і Отець Блаженніший Святослав, перебуваючи у архікатедральному і митрополичому Соборі Святого Воскресіння в місті Івано-Франківську звернувся такими словами: «Ми просимо Бога, щоб подав усьому нашому суспільству і кожному зокрема мудрість Божу. Щоб не допустити до кайданів зла, але Божим миром і Його мудрістю звільнити цей народ від усього того, що його приневолює, а відтак силою Божою простелити шлях у майбутнє». Цими словами Блаженніший дав нам дороговказ – мирним шляхом вирішувати будь-яку трудність чи непорозуміння. Мирний шлях аж ніяк не означає пасивність чи байдужість чи просто очікування чуда. Йдеться про глибоку християнську свідомість, що молитвою можна отримати від Бога великі благодаті. І навіть, коли ситуації видаються безнадійними, молитва чинить надзвичайні речі. Тому запрошення до участі у загальнонаціональній молитовній акції нашої Церкви повинне заторкнути серце кожного українця-християнина, який мирним способом прагне виявити своє бажання жити у вільній країні, ім’я якої Україна.

Наша Церква закликала всіх людей доброї волі до безперервної молитви за кращу долю нашого народу. Єднаємося у молитві з і слугою божим Митрополитом Андреєм: «Всемогучий Боже і Царю всесвіту, спасителю наш, Ісусе Христе… Споглянь милосердно і на наш український нарід, і на кожний інший нарід, що з повною надією припадає до Тебе, як до свого найліпшого Отця і премудрого Царя. Ми діти цього народу, покірно послушні Твоїй святій волі, любимо всі народи, що їх Ти відкупив своєю святою кров’ю на хресті, а передусім любимо щирою християнською любов’ю наш український нарід. Тим то з любови до нього, а радше з любови до Тебе, наш Боже, благаємо: прости йому всі провини, поправ всі його злі нахили, а скріпи добрі нахили; змилосердися над ним у всіх його потребах. Борони його перед усякою кривдою й несправедливістю ворогів. Зливай на нього безнастанно Твоє щедре благословення… Провідникам нашого народу дай світло Твоєї премудрости з неба, дай йому численне і добре та святе духовенство! Дай йому волю, щоб міг свобідно розвивати свої природні, Тобою дані сили…»

Отже, прошу Вас усіх, приєднаймося нашою особистою молитвою до випрошування благодаті миру і спокою для нашого краю і нашої Церкви в цей непростий час. Знайдімо час для молитви у храмі, у наших домівках, у місцях праці та навчання, щоби, єднаючись з Господом у цей таїнственний спосіб, ми змогли отримати від Господа мир, спокій та благословення у нашій Батьківщині Україні.

Миру кожному з Вас!

+ Володимир - Митрополит Івано-Франківський УГКЦ

Джерело: http://ugcc.if.ua