Митрополит Володимир Війтишин закликав до посильної молитви за мир в Україні
  • Пон, 18/05/2015 - 11:58

17 травня – День прощі вірних Івано-Франківської архієпархії до відпустового місця – Зарваниці. Велика чисельність духовенства, вірних та молоді зібрались на площі перед Собором, щоб прийняти участь у Літургії та отримати відпуст.

Очолив прощу митрополит Івано-Франківський Преосвященний Кир Володимир Війтишин в співслужінні Преосвященного Владики Роберта (Москаля) єпископа-емерита Чиказької єпархії св. Миколая (США), протопресвітерів, куріальних священиків, настоятелів семінарії та багатьма священнослужителів з парафій Архієпархії. «…цього року ми переживаємо тривожний час в нашій Батьківщині Україні. Сьогодні ми повинні старатися боронити своє духовне і національне надбання, яке передали нам наші рідні, діди.

Сьогодні ми повинні усильного молитись до спасителя світу Ісуса Христа, який для усіх нас є світлом, що просвічує наше життя, щоб ми не блукали у темряві,. Сьогодні у цей день нашого паломництва до Зарваницької Божої Матері, молімось про її заступництво для усіх нас, для нашого народу, для Батьківщини України та за добрих і ревних провідників у нашому народі….» - наголосив Митрополит Володимир у пастирському слові в час прощі до усіх прочан.

Після Літургії митрополит освятив воду окропивши нею усіх вірних та уділив відпуст та благословення для прочан.