Митрополит Володимир зустрівся із членами обласної спілки журналістів в Івано-Франківську
  • Чтв, 20/10/2016 - 09:05

У вівторок, 18 жовтня, в приміщенні Івано-Франківського Архієпархіального Управління відбулась позачергова конференція обласної спілки журналістів, Голова - п. Вікторія Плахта.

Більш як три десятки журналістів різноманітних видань з цілої області обговорили ряд питань своєї діяльності. Після чого до них завітали працівники Архієпархіального Управління на чолі з Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківським Кир Володимиром Війтишином. Владика подякував працівникам ЗМІ за їхню якісну та професійну роботу у несенні правдивого слова до мешканців краю. Опісля ж розповів про об’єкти Архієпархії та їхню діяльність на благо суспільства.

«Розуміючи, що більшість наших мешканців є греко-католиками, нам замало звершувати тільки обрядові відправи, ми хочемо послужити нашим краянам у соціальних сферах», - пояснив керманич Архієпархії. Серед іншого Митрополит Володимир анонсував також створення премії для журналістів ім. Владики Софрона Дмитерка, яку, за словами Архієрея, вже мають вручити наступного року.

«По суті, ми нічого нового не робимо, але відновлюємо те, що було в нашій Церкві, тут на Прикарпатті, ще до підпілля», - сказав Митрополит, пояснюючи принципи функціонування Католицької школи та Лікувально-Діагностичного Центру св. Луки.

Серед виступаючих перед журналістами були також Синкел у справах духовенства і священичих родин митр. прот. Олег Каськів, Синкел соціального служіння митр. прот. Володимир Чорній, Судовий вікарій прот. Степан Балагура та Помічник економа Архієпархії прот. Віталій Максимів. Цікавою несподіванкою зустрічі стало прийняття двох священиків Івано-Франківської Архієпархії о. Романа Терлецького та прп. о. Софрона Зелінського, ВС до Національної спілки журналістів України.

Після основного засідання працівники Архієпархіального управління провели для журналістів екскурсію відновленими приміщенням Духовної Семінарії, курією, навчальним корпусом Архієпархії, а також Лікувально-Діагностичним Центром св. Луки.