Митрополит звершив Парастас за п. Оксаною Гайовою
  • Чтв, 14/03/2019 - 12:12

13 березня 2019 року в каплиці храму Святого Архистратига Михаїла (м. Львів, вул. Винниченка, 22) відбувся парастас за п. Оксаною Гайовою, дослідницею спадщини Праведного Митрополита Андрея та блаженного священомученика Климентія.

Очолив Парастас Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, вшанувавши покійну також подячним словом за віддану працю. Митрополит відзначив невтомну та сумлінну працю дослідниці, яка своєю скромністю та самопожертвою звершила колосальне вивчення та оприлюднення спадщини Праведного Митрополита Андрея. Окрім того, вона всіляко популяризувала цю постать через працю в складі наукових конференцій та публічні виступи. «Архів дійсно став улюбленим місцем її праці. Це була її, Оксанина, втіха – перебувати в архіві. Була задоволена своєю роботою, ніколи жодним словом нарікання не обмовилася на своїх працівників архіву. Віддавала своїй улюбленій роботі усі сили і час» – відзначив Архиєрей.

«Оксана – автор науково-документальних фільмів, для прикладу, «Крипта: Душі їх у блаженстві перебуватимуть». І її душа відійшла у вічність, щоб перебувати у блаженстві. Хай милостивий Господь простить світлої пам’яті Оксані усі свідомі й несвідомі провини та  упокоїть її душу у місці світлому, квітучому, спокійному, звідки відійшов біль, печаль та зітхання. Ми пам’ятатимемо тебе, добра наша Оксано! Вічна тобі пам’ять!»

Поховають пані Оксану Гайову на її Батьківщині, у с. Нижній Вербіж на Коломийщині.

Світлини