Міжконфесійне свято «Всенародний день Батька»
  • Чтв, 22/09/2016 - 12:36

У третю суботу та неділю вересня у м. Львові та Червонограді відбулось святкування Всенародного дня батька, метою якого було популяризація відповідального батьківства на основі загально-християнських цінностей. Святкування мало міжконфесійний характер. Ініційовано Християнською Євангельською Церквою «Гефсиманія», святкування було підтримано представниками інших церков та конфесій, місцевої та обласної влади, а також громадськими організаціями м. Львова та Червонограда.

Під час святкування у центрі м. Львова на площі біля пам’ятника Т. Г. Шевченку диякон Церкви «Гефсиманія» Вячеслав Воровченко у вітальному слові розповів про історію встановлення свята в Україні. О. Іван Ходонович, вікарій Львівської митрополичої базиліки Римо-Католицької Церкви зачитав вітального листа Митрополита Львівського Мечислава Мокшицького до громади міста з приводу свята, де було, зокрема, сказано, що «добрий батько, тато, це той, хто не тільки дав життя своїй дитині, але й з любов’ю й відповідальністю бере участь у її розвитку, вихованні, в моральному та духовному зростанні. Ісус Христос відкрив нам таємницю Бога, навчивши нас звертатися до Нього «Отче», «Авва», «Татусю». Бог є найкращим батьком, який любить і турбується про своїх дітей».

З вітальним словом у підтримку Всенародного дня батька виступили також священнослужителі о. Павло Одуй - монах-францисканець зі спільноти Віднови в Святому Дусі «Живий вогонь», пастор Церкви «Божий покров» Василь Бобко, пастор Церкви «Перемога» Дмитро Дробина, майор Армії Спасіння пастор Руслан Зуєв та військовий капелан Артем Лисичук.

Свято відвідали депутат Львівської міської ради Оксана Рубай та начальник відділу у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис.

Окрасою свята були виступи Народного вокально-хореографічного ансамблю «Викрутасики» Центру творчості дітей та юнацтва «Галичина», театральної студії «Погулянка», народного камерного хору «Жайвір», центральної школа бойового гопака м. Львова, танцювального колективу Спільноти «Благословення» Церкви Свв. Володимира та Ольги УГКЦ, музичні виступи вірян з Євангельських Церков «Царство Бога», «Джерело життя» та музичного гурту Церкви «Гефсиманія».

Представники ГО «Майбутні батьки України» під час свята провели різноманітні ігри з дітьми , а також конкурс дитячого малюнку «Мій тато- мій герой!».