Міжнародна проща до Люрду Суверенного Мальтійського Ордену
  • Срд, 15/05/2013 - 09:16

З 2 по 7 травня 2013 р. відбулася 55 міжнародна проща Суверенного Мальтійського Ордену до Люрду (Франція). Завдяки допомозі та підтримці Великого Пріорату Австрії вперше в історії Ордену у прощі, яку очолював Великий Магістир Фра Меттью Фестінг, разом з 6 500 учасниками з більше як 35 країн світу і близько 1 300 хворими та неповносправними, взяли участь представники з України.

 

Насичена програма прощі передбачала участь у різних молитовних заходах, таких як спільні Літургії, вечірня молитва Вервиці з процесією, благословення Святими Тайнами, відвідини місця об’явлення Пресвятої Богородиці та купелі.

 

Важливою і цікавою була суботня зустріч членів і волонтерів Ордену з Великим Магістром Фра Меттью Фестінгом та іншими керівниками Мальтійського Ордену. Під час своїє промови Фра Меттью щиро подякував усім присутнім за зусилля, старання і наснагу проявлену до неповносправних і потребуючих в часі прощі. Його Еміненція Паоло Сарді, Кардинал-Патрон Мальтійського Ордену, поблагословив і освятив медалі, роздані учасникам прощі, які вперше беруть у ній участь. Опісля члени української делегації мали змогу поспілкуватися з Жаном Пьєром Мазері, Великим Канцлером Суверенного Мальтійського Ордену. П. Мазері був приємно здивований нашою присутністю в Люрді, побажав продовжувати та удосконалювати започатковану ініціативу, висловив надію на скору зустріч в Україні.

 

У Світлий празник Воскресіння Христового українські прочани взяли участь у святковій Літургії у храмі Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ, яку відслужив о. Герман Ничак, ЧСВВ, а опісля за спільною трапезою розділити пасхальне яйце.

 

Андрій Ханас

Суверенний Мальтійський Орден