Міжнародний Євхаристійний конгрес в Будапешті перенесли на 2021 рік
  • Чтв, 23/04/2020 - 20:19

23 квітня у Ватикані оголосили про те, що, у зв’язку із ситуацією, спричиненою коронавірусом, 52-ий Міжнародний Євхаристійний конгрес, що мав відбутись у вересні цього року в Будапешті, перенесено на 2021 рік.

Речник Ватикану повідомив, що рішення перенести 8-денне зібрання у вересні 2021 року, було прийнято спільно Папою Франциском, угорськими єпископами та Папською комісією у справах Міжнародних Євхаристійних конгресів.

В рамках запланованого на 13-20 вересня Конгресу мали відбутись Літургія, молитва, катехези, дискусії, а також культурні і духовні події в столиці Угорщини.

Як нагадує CNA, перший Міжнародний Євхаристійний конгрес відбувся у Франції в 1881 році з метою збільшити побожність до Євхаристії та просвітити на цю тему велику кількість католиків в країні. Згодом такі конгреси почали проводити регулярно по всьому світу, включаючи Єрусалим, Найробі, Мельбурн, Корею, США та різні країни Європи.

Останній конгрес відбувся у 2016 році на Філіппінах та залучив 12 тисяч учасників. В Угорщині Євхаристійний конгрес останній раз був в 1938 році.

Метою таких конгресів є дати свідчення Реальної Присутності Ісуса Христа в Євхаристії і поширити краще розуміння літургії і Євхаристії в житті Церкви. Зараз зазвичай такі конгреси проводять кожних чотири роки.