Міжнародний комітет католицьких закладів охорони здоров'я
  • Чтв, 21/11/2013 - 09:25

Католицька Церква хоче координувати свої зусилля з медичної опіки та допомоги хворим людям по всьому світу. 23 листопада 2013 р. в Римі буде говорити управлінська рада нового Міжнародного комітету католицьких закладів охорони здоров'я. Мова піде також про способи підвищення ефективності співпраці між організаціями - учасниками асоціації, заявив секретар Папської ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я о. Жан-Марі Мупендавату.

Керівники хочуть "глобальної солідарності" між католицькими установами та забезпечення співробітників і волонтерів технічною і моральною підтримкою, особливо в слаборозвинених регіонах. На зустрічі також буде обговорюватися питання посилення пастирської підтримки пацієнтів.

До кінця лютого 2014р. сторони повинні представити в Державний секретаріат проект статуту комітету, який стане результатом попередніх обговорень. О. Мупендавату повідомив про це під час презентації щорічної міжнародної конференції Папської ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я, в якій 21-23 листопада візьмуть участь близько 700 експертів з усього світу. Цього року темою форуму стане боротьба з нейродегенеративними захворюваннями в літньому віці і пастирська опіка таких пацієнтів.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va