Міжнародний Літургійний конгрес проходить у Німеччині
  • Срд, 07/08/2013 - 13:55

Міжнародний конгрес літургійного товариства відкрився в німецькому Вюрцбурзі 5 серпня. У 5-денному симпозіумі на тему «Літургійні реформи в Церкві» беруть участь близько 300 теологів різних християнських громад з усіх континентів, повідомляє сайт Вюрцбургського єпископства.

Конгрес розпочався вечірнім богослужінням у катедральному соборі, в якому взяли участь Вюрцбурзький католицький єпископ Фрідгельм Хоффман, євангельсько-лютеранський єпископ Генріх Бедфорд-Штром і єпископ Євангельської-методистської церкви Розмарі Веннер. Під час проповіді єпископ Хоффман вказав на Водохреща, яке пов'язує християн усіх конфесій. Реформа в Церкві - це не «академічна гра в бісер». Мета церковних реформ - через різні форми поклоніння проникнути в глибину віри, заявив католицький єпископ.

Президент Папської ради сприяння єдності християн кардинал Курт Кох виступив на конгресі з доповіддю. У рамках конференції прозвучать в цілому близько 100 доповідей німецькою, англійською та французькою мовами. Основною темою виступів стануть літургійні реформи, ініційовані II Ватиканським собором майже 50 років тому. 7 головних розділів присвячені темам: «Літургійні реформи в історії Церкви», «Джерела літургійних реформ», «Теологічні основи Літургії», «Літургійні реформи і еклезіологія», «Літургійні реформи і питання влади й авторитету», «Культура і мова літургійних реформ» , «Літургійні реформи, церковна архітектура та мистецтво», «Літургія і життя».

За матеріалами www.sedmitza.ru