Мобільний музей Івана Павла ІІ вже у Львові
  • Птн, 07/06/2013 - 12:25

У Львові в п’ятницю 7 червня о год 10.00 на площі Ринок розпочав працю Мобільний музей Івана Павла ІІ. На відкритті був присутній архієпископ Мечислав Мокшицький, представники християнських церков та свіцької влади міста, звучав військовий оркестр. Музей буде відкритий від 10-ї до 20-ї год. 7, 8 і 9 червня. У Львові буде найдовше. Після Львова виставка поїде до Хмельницького, Вінниці, Бердичева, Житомира, Києва (стоятиме на Хрещатику).
Мобільний музей Івана Павла ІІ є новим проектом Центру Івана Павла ІІ «Не бійтеся!» в Кракові. Його мета – популяризація думок і навчання Святішого Отця. Він розміщений у 18-метровому автопоїзді заввишки 4 метри, а важить 18 тонн. Виставка займає 62 квадратних метри. Авто обладнане кондиціонером, потребує підключення до електричного живлення 24 кВт і гнізда 32 ампери.

Ця експозиція робить доступними якнайбільшій кількості людей особисті пам’ятки Святішого Отця, а також мало відомі фотознімки і фільми про його життя. Особисті речі та пам’ятки, які можна оглянути в Музеї, передали: Кардинал Станіслав Дзівіш (Митрополит Краківський), Музей Архідієцезіальний Кардинала Кароля Войтили в Кракові та Архів Курії Митрополичої в Кракові. В експозиції зокрема є бревіарій (часослів), яким користувався Папа під час щоденної молитви, перо, вервиця, на якій молився, взуття, лижі, хрест нагрудний, сутанна (ряса), головний убір Папи, також годинник з особистої резиденції в Кастель Гандольфо.

 

Джерело: http://rkc.lviv.ua