«Моє ім’я записане на небі». Зустріч дітей та молоді Луцька зі св. Терезою від Дитяти Ісуса
  • Птн, 05/10/2018 - 14:47

У Луцьку, в кафедральній парафії свв. Петра і Павла, у якій служать Сестри св. Терези від Дитяти Ісуса, уже традиційно з нагоди урочистості св. Терези, 29–30 вересня 2018 р., тривало особливе святкування дітей і молоді, організоване с. Аксаною та с. Боніфацією, з метою передання підростаючому поколінню духовних ідеалів святої кармелітки.

Суботнього дня, 29 вересня, відбулася спільна катехитична зустріч дітей та молоді зі св. Терезою під назвою: «Моє ім’я записане на небі» — згідно слів самої святої, сказаних нею ще в дитинстві.

Після пригадування історії життя св. Терези, діти ліпили свої імена із декоративного імбирного тіста та розміщували їх на виготовлених перед цим хмаринках .

Пізніше солодощі та ігри на вулиці з анімаційною хустою додали усім ще більше чудового настрою.

В неділю, напередодні урочистості св. Терези, після Меси, діти та молодь парафії представили виставу, під час якої показали велику любов святої до Христа, а також висвітлили її риси характеру та думки, що могли стати зразком для наслідування не лише для аудиторії молодших глядачів, але й спонукали до глибоких роздумів дорослих.

Усім учасникам сестри щиро дякують за активну участь, а також за допомогу у приготуванні свята.

Історична довідка
Луцька дієцезія перебуває під особливим покровительством св. Терези з Лізьє. Ще в 1927 р., через 2 роки після її канонізації, єпископ-ординарій Луцької дієцезії Адольф Шельонжек з благословення Апостольського Престолу проголосив св. Терезу від Дитяти Ісуса покровителькою Луцької дієцезії. З тих пір ця свята є небесною покровителькою усієї Волині. Завдяки єпископу Шельонжеку, згідно Божого Провидіння, у 1936 р. на волинській землі постало нове чернече Згромадження – Сестер св. Терези від Дитяти Ісуса, що прийняли духовність своєї святої покровительки. Сестри працюють у Луцьку й Бердичеві, їхньою метою є прагнення досконалої любові до Бога через вірне наслідування Ісуса Христа і самопожертву заради спасіння ближніх. Зокрема, Згромадження займається вихованням дітей та молоді.