Моє серце обіймає всіх вас любов'ю, - Папа до молоді
  • Птн, 26/07/2013 - 13:34

Дорогі юнаки та дівчата,
добрий вечір!

Перш за все я хочу подякувати вам за свідчення віри, яке ви даєте світу. Я завжди чув, що жителі Ріо-де-Жанейро не люблять холод і дощ, але ви показуєте, що ваша віра сильніша, ніж холод і дощ. Вітаю! Ви справжні герої!

Я бачу в вас красу молодого обличчя Христа, і моє серце наповнюється радістю! Я пам'ятаю перший Всесвітній День Молоді на міжнародному рівні. Він відбувся в 1987 році в Аргентині, в моєму місті Буенос-Айресі. Я зберігаю в пам'яті слова блаженного Івана Павла II, звернені до молоді: «У мене великі надії на вас! Перш за все я сподіваюся, що ви поновите вашу вірність Ісусові Христу і Його відкупительному Хресту »(Мова до молоді (11 квітня 1987).

Перш ніж продовжити, я хотів би згадати трагічну аварію в Гвіані, яку пережили молоді паломники по дорозі на це свято. В аварії загинула юна Софі Моріньєр, і кілька чоловік були поранені.

Давайте у хвилині мовчання помолимось до Бога, нашого Отця, за Софі, за поранених і їх рідних.

Цього року вдруге ВДМ повертається до Латинської Америки. І ви численно відгукнулися на заклик Папи Бенедикта XVI, який на нього вас скликав. Подякуємо йому з усього серця! Йому, що зібрав нас сьогодні тут, давайте нішлемо привітання і бурхливі оплески. Ви знаєте, що перш ніж приїхати до Бразилії, я говорив з ним і попросив супроводжувати мене в поїздці молитвою. І він мені сказав: я супроводжую вас молитвою і буду біля телевізора. Так що в ці хвилини він дивиться на нас. Я дивлюся на цю величезну масу людей: вас так багато! Ви приїхали з усіх континентів! Ви часто знаходитесь далеко один від одного не тільки географічно, але і з екзистенціальної, культурної, соціальної, людської точок зору. Але сьогодні ви тут, ні, ми сьогодні тут, ми об'єдналися, щоб поділитися своєю вірою і радістю зустрічі з Христом, радістю від того, що ми Його учні. На цей тиждень Ріо стає центром Церкви, її живим і молодим серцем, тому що ви відповіли великодушністю і мужністю на заклик Ісуса до вас, щоб залишитися з Ним, щоб бути Його друзями.

Потяг цього Всесвітнього Дня Молоді прийшов здалеку і пройшов через всю Бразилію, слідуючи етапам проекту «Bota fé - Додай віру». Сьогодні він прибув до Ріо-де-Жанейро. З вершини гори Корковадо Христос Спаситель обіймає нас і благословляє. Дивлячись на це море, на пляж і на всіх вас, я уявляю собі момент, коли Ісус на березі Тиверіадського озера закликав перших учнів піти за Ним. Сьогодні Ісус знову запитує у нас: Хочеш бути Моїм учнем? Хочеш бути Моїм другом? Хочеш бути свідком Мого Євангелія? У нинішній Рік Віри ці питання спонукають нас підтвердити наше християнське зобов'язання. Ваші сім'ї та місцеві громади передали вам великий дар віри, Христос виріс в вас. Сьогодні Він бажає прийти сюди, щоб затвердити вас в цій вірі, вірі в живого Христа. Він живе в вас. І я теж прийшов, щоб бути зміцненим  ентузіазмом вашої віри! Ви знаєте, що в житті єпископа є багато проблем, які потребують вирішення. Через ці проблем і труднощі віра єпископа може втратити радість. Як жахливо бачити похмурого єпископа! Жахливо! І ось, щоб моя віра не була похмурою, я прийшов сюди, щоб заразитися вашим ентузіазмом!

Я вітаю всіх вас з любов'ю. Вас, присутніх тут, вас, які прибули з п'яти континентів, і у вашій особі вітаю молодь усього світу, особливо тих, хто хотів, але не зміг приїхати в Ріо-де-Жанейро. Тим, хто пов'язані з нами через радіо, телебачення та Інтернет, я кажу: ласкаво просимо на це велике свято віри!

У різних частинах світу, в цей момент, багато молодих людей зібралися, щоб разом з нами пережити цю подію: давайте відчуємо себе з'єднаними один з одним в радості, в дружбі, у вірі. І будьте впевнені: моє серце обіймає всіх вас з вселенської любов'ю. Тому що найважливіше сьогодні - це ваша зустріч і зустріч всіх, хто стежить за нами через засоби комунікації. Христос Спаситель з вершини гори Корковадо вітає вас і обіймає в прекрасному місті Ріо!

Хочу особливо вітати президента Папської ради у справах мирян, дорогого і невтомного кардинала Станіслава Рилко, і всіх, хто працює з ним. Я дякую архиєпископові єпархії Сан-Себастьян-до-Ріо-де-Жанейро Орані Жоао Темпесті за сердечність, з якою він мене прийняв, - і хочу сказати, що жителі Ріо-де-Жанейро вміють добре приймати, вміють виявляти велику гостинність, - дякую йому за велику роботу з організації цього Всесвітнього Дня Молоді, разом з допоміжними єпископами і різними єпархіями цієї величезної Бразилії.

Висловлюю подяку всім представникам влади і багатьом іншим, хто вніс свій внесок, щоб уможливити це унікальне свято єдності, віри і братерства. Спасибі братам єпископам, священикам, семінаристам, монашеству таі мирянам, які супроводжують молодь з різних куточків нашої планети в їх паломництві до Ісуса. Всіх і кожного обіймаю з любов'ю в Ісусі і з Ісусом.

Брати і друзі, ласкаво просимо на XXVIII Всесвітній День Молоді, у дивовижне місто Ріо-де-Жанейро!

Джерело: http://popefrancis.org.ua