“Молитися треба не за мир на Майдані, а за перемогу”, – каже магістр богослов’я
  • Втр, 11/02/2014 - 20:53

Як правильно молитися за перемогу Майдану проти диктатури діючої влади, розповідав на лекції Школи християнського життя та євангелізації 8 лютого тернопільський магістр морального богослов’я, випускник Люблінського католицького університету Андрій Брощак.

Багато християн які не мають можливості перебувати у столиці на Майдані кажуть: «Треба молитися!». Та не всі знають, як правильно це робити, аби Бог почув наші прохання. В Євангелії від Марка Ісус Христос, тобто сам Бог вчить, як правильно молитися: “Отож кажу вам, усе чого ви в молитві попросите, вірте, що отримаєте і буде вам так”. (Мр.11: 24).

Цю цитату можна розбити на три такі пункти:

1. Молитовне прохання до Бога про поміч: «Усе чого ви в молитві попросите…». «Усе» означає усе. Звичайно, якщо ви будете просити, щоб здохла курка вашої сусідки, то це не спрацює. Але речі, які направду необхідні для вашого життя, вашої країни, для добра вашого й інших, Бог вислуховує 100%. Можете перед Богом просити ВСЕ!

2. Віра в те, що Бог здійснить те, що просиш: «…вірте, що отримаєте…». Тобто, коли ви щось просите в Бога – вірте, що Бог вам це дасть.

3. Коли віриш в здійснення обітниці, Бог здійснить її: «…і буде вам так». Бог дасть те, про що з вірою попросимо, бо Він обіцяє це. Але є одна умова – коли ви насправді є в союзі з Богом і живете згідно його Слова, тобто святим життям. Писання каже, що грішників Бог не вислуховує (Від Івана 9:31, Пс. 66:18, Іс. 1:15, Пр. 15:29, Дії 10:35).

Так вчить нас молитись Сам Ісус Христос, який є тим самим Богом, яким є Отець і Святий Дух.

Отож, перша допомога Майдану для тих, хто не має можливості бути в Києві – молитва з вірою про перемогу. Не просто «Про мир і спокій». А в першу чергу «Про перемогу Божої правди, яка принесе мир!».

Джерело: http://poglyad.te.ua