Молитовна хода з вервицею вулицями Львова «За мир і Божу мудрість для українського народу!»
  • Суб, 17/10/2015 - 02:46

18 жовтня 2015 року, в межах святкування 150-ліття від дня народження Праведного Митрополита Андрея, о 15.00 год. розпочнеться молитовна хода вулицями міста. Від храму Святого Архистратига Михаїла і до Архикатедрального собору Святого Юра, духовенство УГКЦ, вірні та мешканці Львова йтимуть, молячись на вервиці за мир і Божу мудрість для українського народу.
 
«Кожна молитва є важливою, бо каже Христос, де двоє або троє зберуться в моє ім’я, там я є серед них. Молитва, яку будемо провадити під час ходи буде особливою, велилюдною. Ми будемо молитися за мир на українській землі, будемо благати Пресвяту Богородицю, через ікону Теребовлянської Божої Матері, яка знаходиться в Архикатедральному соборі Св. Юра, про заступництво і поміч, а також молитимемось за прославу Праведного Митрополита Андрея, на завершення святкування ювілею 150-ліття від дня його народження, прохаючи і його молитов про Божу мудрість для українського народу. Тому ця молитовна хода є дуже важливою для кожного», – наголошує Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.
 
Варто зазначити, що під час молитовного ходу нестимуть Чудотворну ікону Теребовлянської Матері Божої. Маршрут пролягатиме: храм святого Архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 22) – Римо-Католицька Катедра – гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла – пам’ятник Святому Юрію Переможцю – пам’ятник Праведному Митрополиту Андрею.
 
Також, як повідомляють організатори, на завершення молитовної ходи буде урочисто зачитано декрет про потвердження надання повного відпусту в Архикатедральному соборі Святого Юра на свято Покрову Пресвятої Богородиці.

Довідка
Відпуст (індульгенція) – це форма духовної реабілітації, яку Церква з материнською турботою пропонує своїм дітям, які отримали духовні рани внаслідок власного гріха. Кожен, хто хоче відновити свої духовні сили за допомогою отримання відпусту, повинен чітко виконати певні умови. Повний відпуст пов'язаний з особливими вимогами: 1) Після здійснення Сповіді людина має бути повністю вільна від пристрасті до будь-якого (навіть найдрібнішого) гріха. Вона повинна уникати будь-яких бажань, що перечать Божій волі і щиро прагнути посвятити своє життя Богові. 2) У неї має бути твердий намір отримати повну індульгенцію. 3) Вона повинна приступити до Святого Причастя. 4) Їй слід молитися в наміреннях Святійшого Отця (тобто в тих наміреннях, в яких Папа молиться за всю Церкву, окремі спільноти вірних і окремо за певних людей). До Папи має бути синівське відношення, і їм належить підтримувати його Апостольське Служіння. При цьому сама молитва може бути довільною – наприклад, «Отче наш» або «Радуйся, Маріє», і т.д.