Молитовний Майдан продовжується!
  • Срд, 30/04/2014 - 12:49

В понеділок 28 квітня було розібрано сцену Львівського Євромайдану. Відповідно до цього у Провідну (Томину) неділю Молитовний Майдан міста Львова провів останній день інтенсивної щогодинної молитви на сцені Євромайдану. 

Від 16 лютого цього року щоденно на цій сцені проводилась щогодинна молитва за Україну та кращу долю Українського народу з 9 ранку до 21 вечора. Миряни Української Греко-Католицької Церкви, виявляючи свою турботу про майбутнє Української держави і розуміючи глибоку необхідність Божої допомоги у процесі державотворення, перемоги добра над злом і забезпечення відродження духовної основи нашого суспільства, ініціювали створення Молитовного Майдану у центрі міста Львова. На цей заклик мирян відгукнулась Комісія у справах мирян УГКЦ та допомогла їм у творенні такої молитовної платформи.

 

Мета ініціативи полягала в тому, щоб створити умови для організації щогодинної публічної спільної екуменічної молитви за Україну, і в такий спосіб просити Бога втрутитися в хід історії нашого народу, об’єднати українців навколо спільної духовної ідеї, сприяти переміні свідомості людей і поверненню до справжніх християнських цінностей, допомогти спрямувати суспільний погляд на мирні форми волевиявлення народу.

 До молитви впродовж цих 2,5 місяці було задіяно парафії восьми деканатів Львівської Архиєпархії УГКЦ, спільноти Римо-Католицької Церкви, представників православних Церков (УПЦ КП, УАПЦ і навіть кілька разів приходили УПЦ МП), а також представники протестантських Церков (Євангельська Церква «Гетсиманія», Церква Євангельських Християн), молодіжні спільноти (УМХ, молодь церкви Климентія папи), харизматичні спільноти (Благословення, Живий Вогонь, Преображення), представники студентських спільнот (УКУ та студентське братство Львівської Політехніки),  спільнота Лярш Ковчег, парафіяльні спільноти, хори, та багато інших. 

Висловлюємо велику вдячність усім молільникам, а особливо тим які посвятили себе чуванням над цією ініціативою мирян, а саме 15 координаторам, які допомагали у функціонуванні Молитовного майдану. Особливу вдячність висловлюємо ініціатору Молитовного Майдану - п. Зені Кушпеті та тим, хто першими відгукнулися і підтримали цю добру ініціативу.

Молитовний Майдан не завершився, він просто повернувся назад у храми та домівки християн, де і надалі щодня о 21:00 год, твориться молитва за Україну, як закликав синод єпископів УГКЦ. Ще так багато потрібно молитися щоб процес переміни свідомості і навернення до Бога у нашому народі успішно продовжувався. Молитва триває, молитовна боротьба триває, а отже: з Богом до перемоги!

Секретаріат комісії у справах мирян УГКЦ