Молитовний майдан. ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДИ МІСТА ЛЬВОВА І ОБЛАСТІ
  • Птн, 21/02/2014 - 01:48

МОЛИТОВНИЙ МАЙДАН

Молитва за Україну

         ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДИ МІСТА ЛЬВОВА І ОБЛАСТІ

Миряни Української Греко-Католицької Церкви, виявляючи свою турботу про майбутнє Української держави і розуміючи глибоку необхідність Божої допомоги у процесі державотворення, перемоги добра над злом і забезпечення відродження духовної основи нашого суспільства, ініціюють створення Молитовного Майнаду у центрі міста Львова.

Мета ініціативи полягає в тому, щоб створити умови для організації щогодинної публічної спільної екуменічної молитви за Україну, і в такий спосіб просити Бога втрутитися в хід історії нашого народу, об’єднати українців навколо спільної духовної ідеї, сприяти переміні свідомості людей і поверненню до справжніх християнських цінностей, допомогти спрямувати суспільний погляд на мирні форми волевиявлення народу.

Молитовний Майдан прагне об'єднати львів'ян у щоденній погодинній спільній молитві з 9.00 до 21.00 на площі львівського євромайдану. До участі у проведенні молитви запрошуються християнські громади, організації та спільноти Львівської області.

Щиро запрошуємо всіх небайдужих до участі у Молитовному Майдані заради миру і перемоги добра в Україні. Пам'ятаймо, що вчить Боже Слово: наша сила в духовній єдності. З нами Бог!

ФОРМАТ ДІЯЛЬНОСТІ МОЛИТОВНОГО МАЙДАНУ

Діяльність Проекту здійснюється в двох паралельних площинах:

  1. Організація духовної програми на сцені львівського євромайдану.

Духовна програма на сцені львівського євромайдану триває кожного дня з 9.00 до 21.00 і складається з блоків по три години. За кожен блок відповідає якесь християнське середовище (парафія, спільнота, організація). Кожної години блоку молитва триває 15-20 хвилин відповідно до можливостей відповідального середовища. Програма кожного блоку узгоджується з координатором Молитовного Майдану. Програма кожного блоку буде перериватися (на початку кожної години випуском новин тощо) за вимогою координатора євромайдану або коректуватися ним.

2. Запрошення до особистої та спільної  молитви у храмах міста Львова.

 

Інструкція для християнського середовища

  1. Щоб взяти участь у молитовному майдані потрібно керівнику християнського середовища контактувати з представником координаційної групи: molytovnyj.majdan@gmail.com та за номером телефону: 09713427050971342705 та 275-54-19 (пн-пт з 10:00 до 18:00) для узгодження часу молитовної програми або 096-165-90-54096-165-90-54 і 093-8156782093-8156782 у випадку виникнення різного роду труднощів.
  2. Коротко представити структуру молитовної програми.
  3. Правила молитовної програми:

а) Молитовна програма трьохгодинного блоку має бути максимально різноманітною. В кожному блоці щогодини має бути 15-20 хвилинний час молитви. Форма молитви може бути довільною, але максимально прийнятною для широкого загалу.

б) До складу молитовної програми можуть входити: акафіст, молебень, молитва на вервиці, Ісусова молитва, читання Святого Письма, коротка проповідь, Псалми, духовні пісні, сценки духовного змісту, спонтанна молитва тощо.

в) Молитовна програма не може містити закликів до дій насильницького характеру чи інших закликів, що суперечать християнським цінностям.

г) Молитовна програма не має містити самореклами, критики інших середовищ чи закликів до зміни конфесії, прозелітизму.

Основна мета – спільна молитва за Україну.

4. Важливо, по можливості, щоб із кожною спільнотою у Молитовному Майдані брав участь капелан (духівник).

Джерело: http://molytvarazom.in.ua

Call

Send SMS

Add to Skype

You'll need Skype CreditFree via Skype