Молитовний намір на червень: вручити страждання світу Ісусовому Серцю
  • Чтв, 04/06/2020 - 19:15

Страждання світу в центрі уваги молитовного намірення Папи Франциска на червень, місяць, присвячений набожності до Пресвятого Ісусового Серця.

«Багато людей страждають внаслідок серйозних труднощів, які вони переживають», – цією констатацією Папа Франциск розпочинає представлення свого молитовного наміру на червень, яке позначене співчуттям і ніжністю, прохаючи молитися за всіх людей, життя яких позначене стражданням.

В той час, як пандемія і надалі гнітить різні частини світу, Святіший Отець не забуває тих, які долають труднощі різного характеру. Він впевнений, що «можемо допомогти їм, супроводжуючи їх на шляху, що сповнений співчуттям, яке перетворює життя людей і наближає їх до Серця Христа, що приймає нас усіх у революції ніжності», а тому закликає:

«Молімось, щоб усі страждаючі знайшли шляхи життя, дозволяючи, аби до них доторкнулось Серце Ісуса».

В католицькій традиції червень присвячений вшануванню Пресвятого Ісусового Серця. Ця набожність є біля джерел «Апостольства молитви», сьогодні відомого також як Всесвітня мережа молитви в наміреннях Папи, для якої Святіший Отець пропонує щомісячні намірення, які від 2016 року особисто коментує через спеціальні відеоролики.