Молитовний намір на серпень: за дрібних і середніх підприємців
  • Срд, 03/08/2022 - 10:54

У серпні Папа Франциск заохочує підтримати молитвою малий і середній бізнес, який страждає від кризи, викликаної пандемією та війною.

«Внаслідок пандемії та війн світ переживає важку суспільно-економічну кризу.Ми ще не усвідомили її серйозність! До тих, хто зазнав серйозної шкоди, належать дрібні та середні підприємці», – констатує Святіший Отець Франциск, представляючи молитовний намір на серпень для членів Всесвітньої мережі молитви Папи / Апостольства молитви, який присвячений саме представникам малого та середнього бізнесу.

Згідно з даними Світового Банку за 2021 рік, кожне четверте підприємство на половину скоротило продажі внаслідок пандемії. А допомога від держави є слабкою саме там, де її найбільше потрібно: в бідних країнах та для дрібних підприємців, які «трудяться у сфері торгівлі, ремісництва, прибирання, транспорту та багато інших».

Папа зазначає, що вони «не потрапляють у списки найбагатших і впливових», але незважаючи на труднощі, «створюють робочі місця», підтримуючи свою соціальну відповідальність. «Вони інвестують у спільне благо, а не ховають свої гроші в податкових гаванях. Всі вони присвячують величезні креативні здібності тому, щоб змінювати речі з низів, звідки завжди походить найбільше креативності. Вони з мужністю, докладаючи зусилля та з жертовністю інвестують у життя, творячи добробут, можливості та працю», – підкреслює Святіший Отець, закликавши:

«Молімося за те, щоб дрібні та середні підприємці, які сильно постраждали від економічної і соціальної кризи, знайшли необхідні засоби для того, щоб і далі звершувати свою діяльність на служінні громадам, в яких живуть».