Молитовний штурм на Філіппінах
  • Срд, 09/04/2014 - 00:15

Філіппінці продовжують штурмувати небеса з метою захистити людське життя, подружжя і сім’ю. Все почалось від єпархії Кебу, ординарій якої зобов’язав усіх священиків провести 1-9 квітня на парафіях молитви за захист сім’ї та людського життя. Інтенцією молитов є збереження країни від нового законодавства про репродукційне здоров’я.

Йдеться про постанову, яку філіппінський парламент прийняв у 2012 році і яка «гарантує» громадянам доступ до контрацепції і протизаплідних засобів. Вона також має надавати підтримку сексуальній освіті і пропагувати різні методи «контролю плідності», водночас зобов’язуючи конкретних юридичних осіб до широкого розповсюдження презервативів, гормональних таблеток та протизаплідних засобів.

Прийняттю нового законодавства передувала потужна суспільна кампанія, яка отримувала фінансові дотації від міжнародних фармацевтичних концернів, що виступають за аборти, контрацепцію і деморалізацію сексуальної освіти.

Закон зобов’язує лікарів, фармацевтів, центри здоров’я, медичні та фармацевтичні фірми пропагувати і виконувати весь спектр «послуг репродукційного здоров’я», не зважаючи на спротив сумління. Осіб, які будуть поширювати «зловмисну брехню щодо закону», мають бути покарані штрафом, або й ув’язненням.

Не зважаючи на рішення еліти, філіппінське суспільство виступає проти втілення в життя цього закону. Верховний Суд розглядає скаргу щодо невідповідності нового закону діючій Конституції Філіппін, в якій зазначено, що держава має обов’язок оберігати ненароджене життя дитини від моменту зачаття. Рішення Верховного Суду у цій справі буде остаточним і невідкличним.

За матеріалами wiara.pl