Молитовний вечір пам’яті святого Папи Івана Павла ІІ у Нововолинську
  • Суб, 23/05/2015 - 11:51

18 травня 2015 р. Б. на парафії Свв. Апп. Петра і Павла УГКЦ у Нововолинську відбувся молитовний вечір, присвячений пам’яті святого Папи Івана Павла ІІ. Саме в цей день, 95 років тому, у польському місті Вадовіце народився Кароль Йозеф Войтила - майбутній Папа Римський.  Захід розпочався з проповіді пароха о. Володимира Кметя про значення постаті святого Івана Павла ІІ та про могутність його молитви, як вияв єднання з Господом. Молитва заступництва Папи за людей охоплювала весь світ, а найбільшим мотивом його життя було бажання привести людей до Христа. Духовний і пастирський подвиг цієї величної постаті, яка ввела воістину новий дух в життя Католицької Церкви у сучасному світі, стала справжнім провісником миру та духовного єднання не лише Сходу із Заходом, а й усієї світової спільноти, сьогодні захоплює багатьох. 

Цікаву розповідь про життя Кароля Войтили підготувала молодь храму під керівництвом диякона Володимира Уляна. Присутні мали можливість побачити Понтифіка не тільки, як наймолодшого за віком і першого серед слов’ян Папу, але і видатного богослова та філософа, талановитого літератора, драматурга, спортсмена, непересічного ерудита і поліглота, найзнаменитішого у світі паломника. Біографічні факти з життя Івана Павла ІІ перепліталися з його поетичними творам и, які лунали під час розповіді. Найбільше віршів святий Папа присвятив своїй матері, яка померла у молодому віці: "Над твоєю білою могилою, о Мати згасла любов, молюсь з усією любов'ю сина…”

Опісля учасники заходу переглянули документальний фільм «Нові святі – канонізація блаженних Пап Івана ХХІІІ і Івана Павла ІІ» (Місія «Апостол»), завдяки якому мали змогу більше дізнатись про те, яка різниця між святим і блаженним, що дає нам проголошення нових святих та про особливості Пап Івана ХХІІІ і Івана Павла ІІ, яких 27 квітня 2014 року Божого церква зачислила до лику святих.

Підсумовуючи вечір пам’яті, учасники проекту «Соціально – психологічна підтримка дітей та молоді, які мають труднощі у навчанні та соціалізації» ВОБФ "Карітас-Волинь", представили до уваги присутніх 25 цікавих фактів з життя Папи Римського, серед яких найбільше вразив замах на життя Понтифіка 13 травня 1981 року.

Завершився захід спільною молитвою на вервиці за мир в Україні. Саме Папа Іван Павло ІІ додав Світлі Таїнства вервиці. Його могутня молитва на вервиці скріпляла віру багатьох християн. Він був добрим пастирем свого стада і до кінця свого життя зберіг Ісусові слова: "Ідіть і навчайте усі народи, христячи їх в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа". На згадку про захід присутні отримали образок з молитвою до святого Папи та вервичку.