Молитовний вечір зі Святим Папою
  • Чтв, 23/10/2014 - 01:24

22 жовтня у рамках «Школи віри» при парафії святих Кирила і Методія у Крихівцях відбувся «Молитовний вечір зі Святим Папою Йоаном Павлом ІІ». Святу Літургію очолив о. Йосафат Бойко, ВС, який у своїй проповіді згадав деякі моменти з життя Святого. Після богослужіння, відбулося урочисте благословення мощами Святого, а відтак в приміщенні Ораторію всі присутні мали гарну нагоду переглянути фільм «Кароль. Людина, що стала Папою».

У проповіді, священик тримаючи в руках ікону Папи, де зображено Святого, тримаючого в руках розп’яття, священик закликав вірних звернути увагу на головне у житті святого – єдність з Богом: «Часто у світських засобах масової інформації наводять різні статистичні дані, щоби піднести особу того чи іншого святого. Такий спосіб часто використовують для Папи Івана Павла ІІ. А я би хотів вашу увагу звернути на щось інше в житті Папи - на розп’яття, яке тримає у руках Папа. Саме єдність з Христом, і то розп’ятим, стало джерелом усього того, що чинив і вчив наш Папа. До такої інтимної єдності з Христом Розп’ятим закликав нас святий Павло і заохочує нас Свята Церква через приклад Святих».

По відправі всі присутні мали змогу приступити до мощей Святого, які були урочисто виставлені для привселюдного вшанування у монастирському храмі 25 травня цього року і, йдеться про мощі І ступеня – частичку з крові Святого, яка витекла з тіла святого в часі пострілу у нього 13 травня 1981 року на площі Святого Петра у Ватикані.

Прес-центр парафії