Молитва безробітного
  • Втр, 14/11/2017 - 12:05

Дорогий Отче на небесах, усього добра Подателю, дякую Тобі за те, що Ти створив мене і піклуєшся про мене аж донині. Ти знаєш усі мої потреби і страхи через моє теперішнє безробіття. Молюся до Тебе: утіш і зміцни мене, і допоможи мені завжди мати надію та мужність.

У Твоєму Слові чітко сказано, що праця є нормальним станом для людини і є для неї доброю, та все ж таки я не знайшов роботи, яка мені потрібна і яку я шукаю. Це важко зрозуміти. Допоможи мені, Господи, цілковито довіритися Тобі й шукати з Твоєї руки роботу, яка мені потрібна.

Молюся до Тебе, Господи, – виправ усе те, що в мені неправильне, або ж усю ситуацію з роботою, і дай мені змогу заробити на мій насущний хліб. Утримуй мене від знеохочення та гіркоти і допоможи мені покладатися на Тебе. Допоможи мені промовляти з серцем, сповненим віри: «Очі всіх спрямовані до Тебе, Ти своєчасно даєш їм поживу: розкриваєш свою долоню і наповнюєш усе живе доброзичливістю» (Пс 145, 15-16).

Господи, допоможи мені покладати надію на Тебе і зберігати спокій. Водночас піклуйся про мене і про моїх домашніх відповідно до Твоєї обітниці. Амінь.