Молитва блаженного Папи Івана Павла ІІ до Богородиці за католицьку Спільноту України
  • Суб, 23/11/2013 - 19:36

Припадаю перед Тобою, о Мати найсолодша, і Тобі віддаю всю долю української католицької Спільноти. О Мати єдності християн, вкажи нам певні дороги, що ведуть до цієї мети. Вчини, щоб на дорозі до цього великого діла ми могли дедалі частіше зустрічатися з нашими братами у вірі й разом віднайти божественні риси тієї єдності, за яку молився сам Христос.

О Мати Потіхи, складаю у Твої руки всі одвічні болі й страждання, молитви і приклад життя стількох Твоїх дітей; Тобі віддаю надії й сподівання спадкоємців Хрещення Русі, які від Твого заступництва очікують, щоб корінь християнства міг побачити сяйво нового розквіту.

Пригорни до Твоїх грудей, о Мати, люд, що страждає з туги за всім тим, що втратив, та не перестає надіятись на прихід кращих часів. Допоможи цим Твоїм вірним послідовникам, щоб разом з їхніми Пастирями і в духовній єдності з Наступником Петра змогли в радості святкувати Тисячоріччя і палкою душею співати пісню подяки Господеві й Тобі, Пресвята Мати Відкупителя, Діво Богородице! Амінь.