Молитва Церкви за ненароджених дітей
  • Чтв, 13/03/2014 - 13:44

У період Великого посту Церква закликає молитись за ненароджених дітей, убитих у лоні матері. Згідно з постановою 46-ї сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ від 14 вересня 2009 р., друга субота у Великому пості є Днем пам’яті про абортованих немовлят. Відзначення цієї дати затверджене у «Програмі протидії абортам в Україні», яку ухвалили на Синоді.

Цього року молитва за дітей відбудеться 15 березня. У цей день молитимемось Святу Літургію у намірі абортованих дітей, додавши до Сугубої єктенії два додаткові прохання (їх текст поданий нижче). Після Богослужіння священикам та мирянам Церква пропонує прочитати Молитву про зцілення післяабортних ран, а також якнайчастіше молитись її протягом посту.

 

Текст двох прохань, які треба включити в Сугубу єктенію:

«Ще молимось, Господи, за дітей, навмисно убитих у лоні матері, а також за тих, що  стали жертвами людських діянь та експериментів, і загинули, не прийнявши Тайни Хрещення. Ти сам охрести їх, Господи, в морі щедрот Твоїх і не позбав їх Твого Божого світла та Царства Небесного».

«Господи Боже, Спасіння слуг Твоїх, Ти не хочеш смерті грішника, але щоб він навернувся і жив. Сам і нині змилосердися над слугами Твоїми – матерями та батьками, з волі яких було допущено аборт, та всіма тими, хто причетний до гріха навмисного дітовбивства. Подай їм ласку покаяння, прощення та примири їх зі Святою Твоєю Церквою».

 

Молитва про зцілення післяабортних ран

(після Святої Літургії)

Предвічний Отче, ми стоїмо перед тобою, несучи рани Твого Сина Ісуса,Котрий Своїми стражданнями і смертю пробачив нам. Дякуємо, Отче, за те, що Ти створив особливе місце на небесах для наших дорогоцінних немовлят, які зараз оточують твій святий престол.

Отче, у нашій подорожі додому, несучи шрами своїх гріхів, даруй нам, матерям і батькам, благодать зцілення, мужності і миру, щоб ми могли бути у світі справжніми свідками Твоєї любові і безкінечного милосердя за заступництвом Діви Марії – Матері усіх матерів.

Цього просимо у Тебе, наш Отче, через Христа Господа нашого у єдності зі Святим Духом. Амінь.

Джерело: http://zdorovia.ugcc.org.ua