Молитва вдячності полеглим за свободу України
  • Втр, 24/04/2018 - 12:14

В суботу 21 квітня 2018 р. відбулося урочиста академія молитовного вшанування «Памяті Героїв України» яка розпочалася о 9 00 год. молитвою Парастасу яку очолив о. Степан Сус та покладання квітів до могил полеглих Героїв АТО та Героїв Небесної Сотні на почесному полі поховань на Личаківському кладовищі. До зібраних побратимів та родин полеглих звернувся о. Полікарп, ЧСВВз словами співчуття родинам та побратимам за втрату та з заохотою берегти і наслідувати їх світлий приклад життя, адже вони у житті виконали заповіт Христа: «Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» Ів. 15, 13.

Згодом вшанування памяті Героїв продовжив молитовно-мистецький захід у театрі ім. Марії Заньковецької за участю родин Героїв Небесної Сотні та родин загиблих Героїв АТО та активістів Революції Гідності. Були згадані поіменно полеглі на Майдані та в АТО від Львівщини. Голова Львівської обласної державної адміністрації п. Петро Синютка запевнив що влада піклуватиметься про родини полеглих, і вручив родинам посмертно ордени та медалі. На сцені лунали слова вдячності, памяті та пісні, якими художні колективи Львівщини вшанували памяті Героїв України. 

Організували захід «Памяті Героїв України» благодійна організація «Спілка Матерів Миру», волонтерські спільноти м. Львова, та воїни-ветерани Львівщини за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.