Молитва за мир під час фіналу Чемпіонату світу з футболу
  • Нед, 13/07/2014 - 11:13

Радник Папи з питань культури запропонував зробити «паузу заради миру» під час фінального матчу на Чемпіонаті світу з футболу, який відбудеться у цю неділю, 13 липня. Це буде момент тихої молитви за мир та постраждалих у війнах, що зараз відбуваються у різних куточках світу.

Монсеньйор Мельхіор Санчес, заступник голови Папської ради відзначає, що з давніх часів спортивні змагання були пов'язані з релігійними обрядами, а також з перемир'ям.

«Спорт виник навколо релігійних свят. Спортивні заходи були проявами миру в часи війн», — сказав монсеньйор Мельхіор Санчес 10 липня під час анонсування запланованої події.

Монсеньйор посилався на давньогрецьку традицію «ekecheiria», що в перекладі означає «перемир'я», яка практикувалася під час воєнних дій, щоб дати можливість громадянам здійснити безпечну поїздку на Олімпійські ігри.

Традиція зародилася у IX ст. до Різдва Христового як договір, підписаний між трьома королями. Перемир'я дозволяло спортсменам, митцям та їхнім сім’ям, а також простим паломникам подорожувати в повній безпеці, відвідуючи спортивні ігри й спокійно повертатися до своїх домівок.