«Молитва за мир сильніша за будь-яку зброю»: Глава УГКЦ закликає долучитися до Всесвітньої молитви за мир в Україні
  • Пон, 24/01/2022 - 18:47

У середу, 26 січня, в особливий день Всесвітньої молитви за мир в Україні і світі, який проголосив Святіший Отець Франциск з огляду на нові небезпеки, що загрожують Україні, на ресурсах «Живого телебачення» з 9:00 до 21:00 (за київським часом) відбудеться цілоденне молитовне чування.

У неділю Папа Франциск, з огляду на напружену ситуацію довкола України, закликав увесь світ, Католицьку Церкву, усіх людей доброї волі молитися за мир і проголосив особливим днем молитви за мир в Україні і світі – середу, 26 січня 2022 року.

Вірні Української Греко-Католицької Церкви вдячно відгукуються на заклик Святішого Отця і приєднуються до Всесвітньої молитви за мир в Україні.

Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав через відеозвернення особисто запрошує всіх вірних УГКЦ долучатися до молитовного чування.

«Чому нам сьогодні так потрібно молитися за мир в Україні? – запитує Предстоятель УГКЦ і пояснює: – Коли виникають нові небезпеки й ворог стоїть на порозі, то наші військові перевіряють свою боєготовність, державні мужі працюють над впорядкуванням суспільних механізмів, дипломати працюють над тим, щоб світ підтримував наш народ і державу. А що роблять християни? Християни в цей час моляться, постять і каються у своїх гріхах».

 

На його переконання, молитва за мир є сильнішою за будь-яку зброю. Ба більше, молитва є духовною силою віруючого народу.

«Всесвітня молитва – це момент особливої духовної сторожі, на яку кличе нас сьогодні Папа Франциск, наступник апостола Петра наших часів», – підкреслює Глава УГКЦ.

«Закликаю всіх дітей нашої Церкви долучатися до молитовної духовної сторожі. Хоч би де ви були: вдома чи в транспорті, у дорозі на роботу чи на роботі, у школі чи університеті – прошу вас молитися за мир в Україні. Моліться особисто, а також долучайтеся до молитви спільноти Церкви у своїх парафіях, катедральних храмах, монастирях, де ви перебуваєте», – закликав Глава Церкви.

Він додав, що в молитовному стоянні вірян підтримуватиме «Живе телебачення», яке впродовж дванадцяти годин будуватиме ланцюжок глобальної всесвітньої духовної сторожі, духовного чування нашої Церкви.

«Нехай Господь Бог вислухає наші молитви! Нехай прийме нашу молитву! Нехай разом із постом і покутою вона буде сильнішою за будь-яку сучасну зброю! Нехай Господь Бог збереже мир в Україні і в усьому світі! Нехай наша особиста і спільна молитва цього дня лунає в усьому світі за мир в Україні!» – побажав духовний лідер українців.