Молитва за мир у Соборі святого Юра
  • Пон, 02/01/2017 - 17:40

У неділю, 1 січня 2017 року, у Всесвітній день молитви за мир, в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5) відбулося урочисте молитовне передріздвяне дійство.

Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, разом із сотрудниками Архикатедрального Собору, запрошеним духовенством та вірянами молився Вечірню, після якої разом з усіма присутніми вирушив у молитовний похід на площу до пам’ятника Праведному Митрополиту Андрею, несучи лампаду із Вифлеємським вогнем Миру. У цьому поході його супроводжували члени спільноти «Лицарі Колумба».

Перед пам’ятником Митрополиту владика прочитав молитву за мир, а відтак передав вогонь Миру Марії і Йосифу. Святоюрські янголи відчинили браму, символічно запросивши Святе Сімейство і всіх присутніх увійти у час приготування до Різдва. Молитву супроводжував співом Молодіжний хор Архикатедрального Собору святого Юра.

Вифлиємський вогонь Миру встановили у шопці на подвір’ї Собору як символ очікування приходу Христа. Відтак присутніх частували печивом та різдвяним какао.