Молитва закоханих
  • Чтв, 03/08/2017 - 10:17

Кожен, хто відчув благодать взаємної любові, знає як сильно треба про неї піклуватися. Прочитайте особливу молитву, яка допоможе висловити вдячність за дар закоханості й відшукати зміцнення у Божій Любові.

Господи, дякуємо Тобі за те, що Ти подарував нам любов. Ти думав про союз між нами ще перед тим, як прийшов цей час; і з тієї пори Ти полюбив нас такими: одного біля одного. Наша любов народилася з Твоєї незмірної нескінченності. Ти дав її, щоб тривала вона завжди і зростала щодня, щоб ми ніколи не забули про Тебе.

Господи, Який знаєш про нас все, дозволь, щоб ми також навчилися мистецтву пізнання Тебе. Дай нам відвагу розділяти один із одним усі наші почуття, прагнення, ідеали і наші побоювання. Щоб неминуча недосконалість наших характерів, а також непорозуміння не розділили нас ніколи, а щоб із Твоєю допомогою, ми могли все долати і досягати взаємного пробачення і розуміння.

Дай, Господи, кожному з нас невичерпну фантазію знаходити щодня нові способи вираження поваги і ніжності. Щоб подружнє життя, яке ми почнемо, вело нас невпинно до побачення з Тобою. Ти є Любов’ю, від якої наша любов відкололася як мала іскорка.

Господи, ми щасливі, що любимо, і щасливі, що любимо Тебе. Та засмучує нас те, що немає любові між людьми. А іноді й наша любов також зменшується. Ми просимо Тебе, силою Твоєї благодаті, яку ми отримали при хрещенні, про можливість дотримання наших зобов’язань чесності, вірності і свободи.

Не дозволь, щоб наші прояви любові були вираженням дріб’язковості чи егоїзму. Не відбирай у нас свободу нашого християнського бачення любові. Але застережи нас вчасно, коли зловживаємо Твоїм терпінням. Якщо Ти погодишся це прийняти, ми жертвуватимемо Тобі силу нашого віку, силу нашої любові, даючи свідоцтво нашого покликання до шлюбу.

Ми визнаємо, що гордимося нашою вірою в Тебе. І сподіваємося, що завжди зможемо уподібнюватися Тобі, бо Ти є Любов.

Діво Маріє, Твоїй вірності, яка зробила можливим прийняття нашого тіла Богом, ми присвячуємо кожну нашу зустріч. Щоб кожен її прояв тривав безкінечно. Навіть тоді, коли будемо втомлені. А передусім, коли почуватимемося самотніми. Яке щастя, Богородице, коли Ти поруч!

Амінь.