Молитви за душі в чистилищі на кожний день тижня
  • Пон, 30/10/2017 - 14:11

На неділю
Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Найдорожчої Крові Твого Сина Ісуса Христа, яка потом стікала з Нього в Гетсиманському саду, визволи бідні душі з чистилища, а передусім найбільш нещасну душу. Введи її до своєї слави, де вона прославляла б Тебе навіки. Амінь.
Отче наш... Радуйся, Маріє...
Зі Святими упокой, Христе, душі слуг Твоїх там, де немає ні болю, ні смутку, ні зітхання, а тільки життя вічне.

На понеділок

Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Найдорожчої Крові Твого Сина Ісуса Христа, яку Він пролив під час бичування: визволи бідні душі з чистилища, передусім ту душу, яка найскоріше має увійти до Твоєї слави, щоб якомога швидше почала Тебе славити і благословляти навіки. Амінь.

На вівторок

Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Найдорожчої Крові Твого Сина, яку Він пролив під час свого болісного вінчання терням, визволи душі з чистилища, передусім ту душу, яка засуджена на довгі муки, щоб вона якомога швидше могла прославляти й благословляти Тебе в Твоїй славі навіки. Амінь.

На середу
Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Найдорожчої Крові Твого Сина Ісуса Христа, яку Він пролив за нас на єрусалимських вулицях, несучи на своїх плечах хрест: визволи душі з чистилища, а передусім ту, яка перед Тобою найбагатша заслугами своїми, щоб якомога швидше славила і благословляла Тебе навіки в незбагненній славі, яка для неї приготовлена на небі. Амінь.

На четвер
Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Тіла й Найдорожчої Крові Твого Сина Ісуса Христа, які Господь і Бог наш у надвечір’я своїх Страстей дав на поживу своїм учням, своїй Церкві – на вічну жертву, а вірним своїм як хліб життя залишив: визволи душі з чистилища, особливо ту душу, яка мала велику побожність щодо цієї таємниці нескінченної любові нашого Спасителя; щоб через цю таємницю разом з Твоїм Сином і Святим Духом прославляла і благословляла Тебе в Твоїй славі навіки. Амінь.

На п’ятницю
Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Найдорожчої Крові Твого Сина Ісуса Христа, яку Він пролив сьогодні на хресному дереві, особливо з Пресвятих Рук і Ніг своїх: визволи душі з чистилища, передусім ту, за яку я найбільше зобов’язаний (-а) молитись, щоби з моєї вини не спізнилась вона ввійти до Твоєї слави, де б Тебе славила і благословляла навіки. Амінь.

На суботу
Господи Боже Всемогутній! Благаю Тебе заради Найдорожчої Крові, яка витекла з Пресвятого Серця Твого Сина Ісуса Христа, і безмірного болю Його святої Матері: визволи душі з чистилища, особливо ті, які мали найбільшу побожність до нашої Матері, щоб ці обрані душі якомога швидше ввійшли до Твоєї слави, аби прославляти Тебе навіки. Амінь.

На закінчення молитви:
Ісусе Христе, Боже Премилосердний! Схиляємося перед Тобою і несемо до Твого Престолу всі голосіння, ридання і «скрегіт зубів» тих нещасних, які страждають у чистилищі. Молимо Тебе зі сльозами та серцем сокрушенним: Господи, помилуй ці душі!
Милосердний Ісусе, Ти, що схилив на хресті свою пресвяту голову, закривавлену й увінчану терням! Вислухай нашу молитву й поглянь на душі ближніх наших, скороти їм час очищення, який живеш і царюєш на віки вічні. Амінь.