Молодь Бразилії прагне євангелізувати Амазонію
  • Втр, 22/07/2014 - 14:30

Серед багатьох плодів минулорічних Всесвітніх Днів Молоді в Ріо-де-Жанейро є турбота Церкви Бразилії про душпастирську присутність в академічних осередках. Студенти з різних регіонів цієї країни висловили прагнення розпочати євангелізаційну місію у спільнотах та місцях, де присутні особливі виклики для Церкви. До них можна зарахувати регіон Амазонії.

Кілька місяців тому Конференція єпископів у дусі євангельської відкритості прийняла прагнення студентської молоді брати конкретну участь в євангелізаційній місії. Студенти з різних регіонів Бразилії беруть участь у першій академічній місії, яка проходить в єпархії Алту-Солімойнса в штаті Амазонія.

«Реалізація моєї першої місії на землях Амазонії є для мене досвідом, що збагачує. Місіонерство – це неповторна нагода зустріти Бога через наших братів, особливо найбідніших», – зазначив один із студентів.
Перша група студентів-місіонерів окрім душпастирської діяльності бере участь також у зустрічах із студентами і викладачами. Завдяки цим контактам їм вдається пізнати реалії навчання в школах різного рівня цього регіону Бразилії. Студенти-місіонери також проводять євангелізаційне служіння серед тубілців племені Тукуна. Групу студентів у проведенні першої академічної місії  на території єпархії Алту-Солімойнса супроводжують монахи-капуцини. Ці монахи є першопрохідцями євангелізації регіону Амазонії.