Молодь допомагає у відбудові Санктуарія у Тиврові
  • Птн, 30/01/2015 - 17:22

Від 19 до 26 січня 2015 р. до Молодіжного Центру ім. св. Івана Павла ІІ в Тиврові приїхала невеличка, але сповнена ентузіазму, група молоді з Обухова, Полтави, Києва, Гнівані і з постулату Місіонерів Облатів. Метої зустрічі була допомога у відбудові Санктуарія.

Ми приєдналися до плану дня місцевої спільноти. До обіду і трохи після обіду ми займались вивезенням землі з одного з приміщень храму та іншою працею в монастирі, яку визначив бр. Ян. Не було легко. Не кожний з нас призвичаєний до важкої фізичної праці. Однак, ми бачили, що не робимо цього для себе ,навіть для облатів, але для Бога. Іноді нас захоплювали зненацька різні цікаві події ,як наприклад приїзд 7 000 цегли ,яку потрібно було якнайшвидше розгрузити, коли потрібно було уже закінчувати працю. Попри все ,варто.

Кожного дня ми збиралися після обіду на читання Святого Письма. Під час тих зустрічей товаришували нам реліквії св. Івана Павла ІІ і св. Станіслава Костки.

Крім молитви і праці ми творили спільноту відпочиваючи разом. Одного вечора ми відвідали облатську спільноту в Гнівані. Звичайно, не бракувало того вечора емоцій, пов’язаних з грою в настольний теніс чи футбол. Іншого вечора ми поїхали у Вінницю на боулінг. Деякі вперше в житті. Було цікаво а іноді й смішно.

Ми повертались додому в неділю насправді фізично втомлені, але водночас зміцнені духовно, присвятивши трохи свого часу і сил для Бога. Заохочуємо інших до подібних ініціатив. Тиврів це насправді чудове місце, де можна зустрітись з собою, з ближнім і з Богом.