Молодь Іспанії дискутує про сучасні виклики Церкви
  • Суб, 03/11/2012 - 00:00

У Валенсії триває Національний Конгрес Душпастирства Молоді. У ньому беруть участь понад 2300 осіб з усієї Іспанії. Учасники зустрічі розглядають місію і євангелізаційні виклики Церкви, що мають становити «майбутнє людства». Ініціатива триватиме до 4 листопада.

"Наші християнські спільноти повинні включати в своє життя найперше безпосереднє проголошення Ісуса Христа", – зазначив голова Комісії у справах апостольства мирян Архиєпископ Карлос Oсоро. Це означає "проголошувати та пропонувати основне послання Євангелія, тобто керигмату тим, хто не знає Ісуса, а також тим, хто колись знав Його, але віддалився від Нього", – сказав єрарх. Він також вказав на проблеми освіти для молодих людей: "Треба глибоко задуматися і проаналізувати симптоми кризи, де її коріння, а також які труднощі виникають". Однак, "з’являється концепція людини, антропологія та етика, яка є в основі цієї поведінки". Переказ віри новим поколінням стає актуальною проблемою, особливо в нинішній культурі, яка ставить Бога поза межами або повністю приховує Його. "Освіта є неможливою, якщо бракує відповідної моделі людини". В основі пануючої економічної кризи є набагато глибша "антропологічна криза", – наголосив Архиєпископ Oсоро.

Учора ввечері учасники конгресу зустрілися в базиліці Матері Божої на молитовному чуванні в намірі за молодих людей. Потім вони переглянули мюзикл "Алма", який підготувала молодь з Толедо.

За матеріалами: Radio Watykańskie