МОЛОДЬ ЛУЦЬКОЇ ДІЄЦЕЗІЇ РОЗДУМУВАЛА НАД ВІЧНІСТЮ
  • Втр, 30/10/2018 - 16:32

26 — 27 жовтня 2018 року до парафії св. ап. Петра і Павла та Божого Милосердя що знаходиться у м. Рівному на День Зосередження прибула молодь Луцької дієцезії. Цикл «Двері зачиняються» цього року розглядав тематику Суд. Це вже другий рік поспіль молодь котра навчається абож вже працює виривається з буденності життя щоб спільно бути перед Богом. Ділитися своєю вірою, переживаннями. Перший день традиційно розпочався зі знайомства, адже серед учасників були ті, хто вже приймав участь, а також ті хто вперше приїхав. Дівчата та хлопці з парафій Луцької дієцезії – Волинської та Рівненської областей а зокрема: Луцька, Костополя, Олики, Рівного, Дубровиці. Відвідали цей день зосередження також студенти з Іршанська, Бересті та Шепетівки.

«Хтось скаже, що учасників було мало, а інші — навпаки багато. Як на мене, тут зібралися молоді люди, які готові слухати Христа та змінювати щось в собі.»        (учасниця Ксенія, Луцьк)

Після урочистого відкриття та представлення учасників о 19:00 відбулася урочиста Свята Меса, яку очолив отець Роберт Пилипчук OFM з ордену братів менших францисканів. Під час проповіді він спонукав молодь до роздумів над тим що означає вибрати Ісуса й прямувати за ним. За кого люди вважають Ісуса? Ким для мене є Ісус коли йду до Таїнства Примирення(Сповіді)? «Отець говорив з нами про те, що сьогодні все частіше ми споруджуємо мур-захисний барєр навколо себе з: ненависті, байдужості, егоїзму та злості. Священнк наголошував - що молодь здатна змінити світ, якщо з більшими ентузіазмом, рішучістю та любов’ю будуватиме мости діалогу та примирення.»

Впродовж інтеграційного вечора молоді люди брали участь у всіляких конкурсах на біблійну тематику а також мали змогу познайомитись ближче один з одним. Вечір закінчили нічною Адорацією, під час якої кожен з учасників мав змогу поділитися з Богом своїми турботами та радощами. Під час медитації перед Ісусом у Пресвятих Дарах о. Роберт пригадував що Ісус чекає доки ми не запросимо Його у своє життя, віддаючи себе самих, свої рани та труднощі. Кожен мав змогу підійти до Ісуса в Пресвятих Дарах, розмовляти з Ним, довіритись опіці люблячого Милосердного Всепрощаючого Отця і отримати Його особисте благословіння.

«Було дуже класно. І конкурси цікаві, і проповіді пізнавальні. Напевно далі ще цікавіше … І класно молодь бачити» (учасниця Ірина, Вараш)

Наступний день розпочався зі Спільної Молитви та сніданку. Опісля був призначений час на зустріч з особливим гостем. «Ми мали можливість вести відкритий діалог з представником правоохоронних органів, паном Сергієм Янковським» (головним спеціалістом з питань захисту державних таємниць прокуратури ківерцівського району волинської області).

Який розповідав про правову та судову системи нашої держави, представляючи власний досвід праці в Одеській та волинській областях. Гість застерігав не піддаватися пагубному впливу різноманітних середовищ. Наводив приклади молодих людей що змарнували життя через необдумані кроки як результат молодість їхня перебігає у виправних колоніях. «В даний момент ми вільні – однак коли потрапляємо до колонії завдяки нашим не обдуманим вчинкам „бо так захотілось”, втрачаємо свободу і нашим життям починає керувати хтось інший.» Тим не менш цікавила молодь тематика державної пенітенціарної кримінально-виконавчої служби України (в минулому Державний Департамент з виконання покарань).

В момент найважливіший цього дня Святу месу до нас прибув ще один важливий учасник, наш єпископ Віталій Скомаровський. Під час проповіді він підкреслив важливе місце молоді у Церкві. Кожна людина важлива, потрібна на тому місці де знаходиться. Молодь майбутнє Церкви. Свої привітання склала єпископу вдячна молодь за присутність, підтримку, молитву і можливість відкривати своє покликання.

«Цього дня ми в особливий спосіб молилися з молоддю усього світу адже в цей час триває синод присвячений саме молоді. Тому під час Св. Меси Молитва Вірних підготовлена учасниками лунала на різних мовах.» (учасниця Ксенія Гнітецька-Притолюк, Луцьк)

Після спільного обіду відбувалися зустрічі у групах та свідчення. На закінчення Дня Зосередження кожен з учасників ділився враженнями. Спільна молитва, зустріч й спілкування – сприяли порозумінню, єднанню тих хто хоче з Ісусом осягнути щастя для кожного з нас. Юнаки та дівчата, повертались до рідних парафій з впевненістю що не самі у визнанні віри та проголошенні Христа, який прийде судити живих та мертвих кожного з нас.