Молодь Польщі передала символи СДМ молоді Панами
  • Нед, 09/04/2017 - 22:36

Свята Меса Страстей Господніх, яку Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Пальмову неділю 9 квітня 2017 р., завершилася проказуванням молитви «Ангел Господній», перед яким група польської молоді передала ровесникам з Панами символи Всесвітніх Днів Молоді: дерев’яний хрест та копію ікони Пресвятої Богородиці спасіння римського люду.

Згадуючи про цю подію ще під час проповіді, Святіший Отець назвав її «завжди зворушливим моментом з відкритими горизонтами». А промовляючи наприкінці Святої Меси і вітаючи учасників богослуження, він окремо привітав учасників міжнародного конгресу, присвяченого молоді, що відбувався минулого тижня у Римі з ініціативи Дикастерії в справах мирян, сім’ї та захисту життя у співпраці з Генеральним Секретаріатом Синоду Єпископів.

«Ці вітання поширюються на всіх молодих людей, які сьогодні разом зі своїми єпископами відзначають День молоді в кожній дієцезії світу. Це ще один етап великого паломництва, започаткованого святим Іваном Павлом ІІ, яке минулого року зібрало нас у Кракові та скликає нас до Панами на січень 2019 року», – сказав Папа, і в контексті обміну символами СДМ згаданими групами молоді, супроводжуваними їхніми пастирями й представниками влади, додав: «Просімо у Господа Бога, аби хрест, разом з іконою Марії, Спасіння римського люду, спричинялися там, де перебуватимуть, до зростання віри та надії, об’являючи непереможну Христову любов».

Папа також склав співчуття жертвам війн і тероризму.