Молодь з особливими потребами Карітасу Львова презентувала свої вироби на виставці-ярмарку
  • Пон, 10/12/2018 - 18:32

9 грудня, у неділю, на території львівського храму священномученика Йосафата відбулась виставка-ярмарок виробів молоді з особливими потребами, якою опікується БФ "Карітас - Львів УГКЦ". Реалізація заходу здійснювалась за підтримки управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. На придбання витратних матеріалів (бісеру, голок, схем, ниток, застібок) було надано 4200 грн.

Виставка стала підсумком річної діяльності «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» Карітасу Львова. На ній були представлені ялинкові іграшки, ткані подушки, намиста, вітальні листівки, свічки. До цієї виставки-ярмарку особлива молодь готувалась з особливою старанністю і любов’ю. Загалом було зібрано 20794 грн. Карітас Львова дякує всім жертводавцям! Зібрані кошти підуть на подальший розвиток "Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами".

Інформаційна довідка. З 2001 року БФ «Карітас – Львів УГКЦ» опікується молоддю з особливими потребами (з вадами ментального розвитку). Осередок-майстерня, куди щодня приходить молодь, щоб поспілкуватись, здобути нові життєво необхідні навики, долучитись до створення виробів ручної роботи, відпочити і помріяти, розташований на Святоюрській горі, у приміщеннях, безкоштовно наданих Львівською Архиєпархією Української Греко-Католицької Церкви. До фінансування цього осередку, що має назву «Центр дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами», впродовж років долучались різні донори і приватні жертводавці. Цьогоріч управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради виділило на проект "Соціальна майстерня для осіб з обмеженими можливостями" 49819 грн.  

повідомила Любомира Бурка