Молодь з особливими потребами Карітасу Львова провела змістовне дозвілля у оздоровчому таборі
  • Пон, 29/05/2017 - 12:24

З 21 травня до 26 травня цього року на базі «Шепільська», що на Стрийщині, проходив родинний літній оздоровчий табір "Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами" БФ "Карітас-Львів УГКЦ". Реалізація цього заходу здійснена за підтримки управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. 20 молодих людей з особливими потребами, яких супроводжували 14 батьків і троє соціальних працівників, мали можливість повноцінного змістовного відпочинку, скерованого на розвиток їх творчих здібностей, розширення світогляду, зміцнення здоров’я.

Кожен день був розписаний буквально до хвилини і насичений різноманітними заходами: родинні змагання "Хвилина до перемоги", спільні прогулянки, співання українських пісень, оздоровчі процедури у спа-салоні, купання в басейні, іпотерапія, спілкування з тваринами, а на завершення табору – квітковий бал.

День у родинному таборі для молоді з особливими потребами розпочинався ранковою руханкою, внаслідок чого до самого вечора почувались бадьорими та енергійними. На родинних змаганнях «Хвилина до перемоги» через жеребкування брали участь у різноманітних конкурсах: будували піраміди з паперових стаканчиків, гасили запалені свічки повітряними кульками, переміщали предмети без допомоги рук, попадали у ціль, збирали пазли у незграбних рукавицях і т. д. Час виконання конкурсних завдань контролювали за допомогою пісочного годинника. Спільнотний дух допомагав долати всі труднощі.

Матерів особливо розчулило свято, яке їм присвятили їхні дорослі діти. Вони розповідали вірші, співали, а на завершення вручили мамам власноруч виготовлені листівки і подарунки.

Щовечора у відпочинковому таборі для молоді з особливими потребами спільно молились Молебень до Пресвятої Богородиці. 24-25 травня молитву очолив директор "Карітас-Львів УГКЦ" о. Андрій Сенейко, співслужив диякон Роман Бабій. На свято Господнього Вознесіння була звершена Божественна літургія.

Літній оздоровчий табір залишив у кожному серці теплі спогади. 28-річному Назарові найбільше сподобались страуси і павич, яких він щодня відвідував. 32-річна Настя була в захваті від катання на конях, Аліна полюбила лебедів. Всі користувачі і батьки з нетерпінням чекають наступного табору, що відбудеться у серпні в Яремче.

Мама 32-річної Тамари зазначила, що через фінансові труднощі вони самі не змогли б сюди приїхати. Разом з донькою почуваються щасливими у спільноті, де один одного підтримує і розуміє.

Керівник проекту «Центр дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» Марія Чучман разом з усіма учасниками табору висловлюють щиру вдячність Львівській міській раді, що виділила на табір 47 тисяч, мережі кав’ярень «Кафе Креденс» та усім благодійникам за можливість активного дозвілля, відпочинку та оздоровлення.

прес-служба БФ "Карітас-Львів УГКЦ"