Молодь зі Стрия ділиться враженнями про СДМ у Кракові
  • Пон, 08/08/2016 - 09:17

Найважливішою подією в житті Церкви цього літа став Світовий День Молоді в м. Кракові (Польща), участь у якому взяли також наші єпископи і численна молодь зі Стрийської єпархії. Мільйони людей з усього світу, об’єднаних у молитві, нові друзі, зустріч з Папою Франциском, залишили незабутні спогади в серцях учасників цієї події. Своїми враженнями про участь у Світовому Дні Молоді у Кракові діляться його учасники – сестри Воплоченого Слова та молодь парафії Всіх Святих Українського Народу з м. Стрия.

" Наша група підлітків із Парафії Всіх Святих Українського Народу налічувала 30 паломників. Коротко поділитися враженнями є дуже важко, оскільки їх ми отримали дуже багато, але почнемо відпочатку.

До Польщі ми прибули 19 липня. Найперше відвідали м. Перемишль, де мали Божественну Літургію із владикою Євгеном (Поповичем), митрополитом Перемисько-Варшавським УГКЦ, після чого відвідали м. Люблін, а на нічліг нас прийняли гостинні люблінські  родини.  Далі, наш маршрут проліг до Варшави: там ми попередньо записалися на дні молоді в дієцезії на парафію Божої Матері Спасителя. Варшавські волонтери заповнили наш тиждень цікавими екскурсіями по музеях, прогулянками, іграми, днем спорту, концертами, відвідуванням церков, де ми молилися біля мощей польських святих: Анджея Боболі та Єжи Попелюшка. Також яскравим спогадом для нас є родини, в яких ми жили протягом тижня, особливо нас вразила їхня щедрість та відкритість, з якою вони нас приймали.

Після чудово проведених днів у Варшаві, ми вирушили до чудотворної ікони Ченстоховської Богородиці. Нас вразила урочистість відкриття ікони о 6.00 ранку під сурми та молитви прочан. Там ми мали Службу Божу біля престолу Богородиці.

Далі, наше паломництво прогляло до Аушвіц-Біркенау, де ми мали можливість побачити один з найбільших концтаборів смерті та тюрму, в якій був заморений голодом святий Максиміліян Кольбе, францисканець, який віддав своє життя за одного з в’язнів.

Очікувані дні в Кракові були дуже інтенсивними. Кожного дня катехиза із нашими Владиками, Божественна Літургія з паломниками із цілої України. Особливим спогадом є Служба Божа, яку очолив Блаженніший Патріарх Святослав, який звернувся до української молоді з закликом: «бути носіями і сіячами християнської надії».

Переповнені трамваї, черги за їжею, молодь різних рас і культур… все це склало незабутні враження. Та безумовно, найцентральнішою подією була зустріч з Папою Франциском. Хоч ми і не вітали Святішого Отця за руку, але бачили його зблизька, і навіть така мить переповнювала нас особливою радістю.

Крім того, ми відвідали святиню Божого Милосердя в Лагєвіках та молилися біля мощей святої Фаустини Ковальської.

Ну і звичайно, Служба Божа з Папою перевершила всі враження паломництва, ночівля під відкритим небом і мільйони віруючої молоді. Тепер, нашим завданням є реалізувати слова Папи, якими він до нас звертався: «Ділитися Милосердною Любов’ю Ісуса», «міняти світ», «будувати мости братерства…» та ін.

Щиро вдячні всім, що нас підтримали матеріально і духовно у цьому незабутньому паломництві, організаторам, отцям і сестрам, волонтерам, родинам, які нас приймали та всім, хто молився за нас протягом цих двох тижнів!"

Сестри Воплоченого Слова
та молодь парафії Всіх Святих Українського Народу, м. Стрий