Молоді католики Чаду виступили на захист видаленого з країни єпископа
  • Чтв, 01/11/2012 - 00:00

Товариство католицької молоді Чаду звернулось до уряду цієї країни із закликом відкликати своє рішення щодо видалення з країни єпископа Мішеля Руссо. Католицького єрарха змусили покинути цю  африканську країну після того, як в одній із проповідей він відважився піддати керівництво держави критиці за те, що великі доходи з видобутку нафти не скеровуються на покращення життєвих умов громадян.

Молоді громадяни Чаду закликали представників усіх релігій у цій країні, а також міжнародну спільноту разом виступити на захист єпископа. Водночас вони зазначили, що кожне слово, сказане єрархом у проповіді, цілком відповідає реальності. Вони нагадали, що хоч влада зобов’язалась інвестувати 70 відсотків від доходу з видобутку нафти в проекти, що мають на меті зменшення бідності, насправді ці кошти йдуть на озброєння армії і розбудову апарату громадської адміністрації.

На захист видаленого єпископа виступила також комісія «Справедливість і мир» єпископату Конго. У заяві, переданій апостольському нунцію в Чаді, нагадується, що видалення багатолітнього і заслуженого місіонера є несправедливим вчинком, що вказує на відсутність поваги релігійної  свободи в цій країні і на небажання уряду вести будь-який діалог. «Застрашування і погрози ніколи не зможуть втишити голос правди, ані втримати боротьбу за суспільну справедливість», – зазначається у заяві єпископів.

За матеріалами pl.radiovaticana.va