Молодіжна зустріч “Face to Face #3”
  • Птн, 01/06/2018 - 15:46

26 травня в ораторії св. Івана Боско у Винниках відбулася третя і завершальна формаційна зустріч для салезіянської молоді і всього молодіжного салезіянського руху, що була присвячена темі «Діалог у суспільстві».

Молодіжна зустріч “Face to Face #3” розпочалася зі спільної Літургії, під час якої о. Анатолій Гецянин, відповідальний за молодіжне душпастирство в Українській провінції оо. Салезіян, під час проповіді роздумував над уривком Євангелія від Івана, що зображує розмову Ісуса і Петра, якого Христос питає тричі: «Симоне Йонин! Чи любиш ти мене?». «Цей уривок зосереджує увагу на наших стосунках з Богом. Ісус перепитує Петра тричі, адже хоче, щоб він у глибині свого серця дав відповідь. Петро визнає Бога, який є Любов’ю, основою свого життя. А Господь, знаючи усі немочі Петра, не осуджує його, але дає можливість любити Бога… Хай ця завершальна зустріч будується на цьому гарному слові – любов, яка дає можливість йти вперед… Любов надихає нас робити щось в нашому житті, щось відкривати, і могти, за прикладом апостола Петра, дати й нашу відповідь: «Господи, ти все знаєш! Ти знаєш, що я люблю тебе!».

В часі доповіді о. Максима Рябухи молодь мала нагоду подивитися на модель спілкування у суспільстві, запропоновану св. Іваном Боско, адже саме у ній існує чітка послідовність та взаємодія між особами та середовищем.

Також варто зазначити, що ця зустріч була підсумком всіх трьох розглянутих цього року тем. У квесті, який відбувався у Винниках, молоді хлопці і дівчата на базах виконували найрізноманітніші завдання: долали уявні перешкоди за допомогою друзів, які допомагають нам зростати і йти до Бога; вчились правильно будувати діалог, не принижуючи інших, покращувати стосунки, зокрема з батьками, шляхом комунікації і висловлення свої потреб, а також обговорювали бачення себе у суспільстві.

Цікавим моментом був також “Відкритий мікрофон” із гостями цього заходу. Досвідчені особи, що змогли знайти своє важливе і творче місце у суспільстві, поділились досвідом та відповіли на найрізноманітніші питання юнаків і дівчат.

Молитва та вечірня програма допомогли кожному учаснику ще раз торкнутися глибокої радості від спілкування з Богом і ближніми. Наступна зустріч цього формату чекає на салезіянську молодь з цілої України уже на початку серпня.