Молоко з Папської Вілли для бідних Риму
  • Срд, 06/05/2020 - 14:00

Щодня бідні Риму отримують двісті літрів свіжого молока й навіть кілька пачок йогурту, які виробляє ферма, що діє при літній Папській резиденції в Кастель Ґандольфо, що біля Риму. Вранці, ще перед 7 годиною, ці продукти доставляють до Апостольської Елемозінерії у Ватикані. 

Не залишати бідних в біді

«Ми здійснюємо цю ініціативу солідарності у відповідь на заклик Папи Франциска, який він початку надзвичайної ситуації, викликаної пандемією, нагадує, що бідних не можна залишати в біді», – пояснив у інтерв’ю для ватиканської газети «L’Osservatore Romano» директор Папської Вілли Андреа Тамбуреллі. Дарувати щодня частину молока, що виробляється на фермі, це, за його словами, – конкретне свідчення втілення заклику Святішого Отця не закриватися в собі, а відповідати на потреби найбідніших і самотніх людей, насамперед, у ці важкі часи. 

Подарунок для Папи

Андреа Тамбуреллі додав, що вони почали дарувати молоко бідним ще 13 березня цього року, тобто, в день сьомої річниці обрання Папи Франциска.

“З нашого боку, – підкреслив він – не може бути кращого подарунка Папі Римському, аніж постійне служіння людям, що потребують братерської допомоги.”

Директор Папської Вілли пояснив, що вони мають намір дарувати молоко бідним також і після завершення пандемії.

Приклад втілення цілісної екології 

Щодня ферма при Папській резиденції в Кастель Ґандольфо виробляє приблизно 800 літрів молока, частину з якого продають в маленькому ватиканському супермаркеті, а іншу частину використовують для вироблення йогуртів, свіжих і витриманих сирів, що також продаються у Ватикані.

Рішення дарувати молоко бідним, як зазначив Андреа Тамбуреллі, є виявом покликання служіння Папської Вілли, що виявляється у соціальному підприємництві і дедалі більше стає «прикладом втілення цілісної екології з пошаною до навколишнього середовища, людини та тварин».