Монахи-боніфрати допомагають гідно хворіти
  • Срд, 12/02/2020 - 15:35

Всесвітній День Хворого в Україні є нагодою нагадати вірним про потребу піклуватися про хворих та людей з особливими потребами. Тут особливу роль відіграє Католицька Церква, яка у багатьох місцевостях, як наприклад у Дрогобичі в Західній Україні, надає допомогу бідним і потребуючим особам.

У Дрогобичі, що належить до Львівської Архидієцезії, вже 22 роки працюють 4 братів боніфратів. Їхня Станція Соціальної Допомоги є для понад 400 мешканців цього стотисячного міста місцем медичної допомоги, соціальної підтримки і духовної опіки. 

Настоятель монастиря у Дрогобичі, бр. Вавжинець Іванчук розповідає: “До нас постійно приходить багато потребуючих людей, які шукають допомоги і підтримки. Люди, які шукають правильного лікування і розраховують на медичну допомогу. Звісно, ми не можемо виконати всі їхні бажання, але робимо все, що можемо. Найчастіше це базові потреби, оскільки ми розпоряджаємося лише і виключно тим, що нам передають брати з Польщі, наші благодійники, які зазвичай також є з Польщі.

Описуючи ситуацію своїх підопічних, брат Вавжинець наголошує драматичне становище особливо літніх людей та важкохворих: “Хворі, які самотні, практично приречені на смерть. Ці люди потребують кваліфікованої допомоги, якої зазвичай не отримують. Якщо вони не мають відповідних фінансових коштів, коли вона починають хворіти, вони практично перебувають у загубленому становищі."

Метою, котру на найближчий час визначили для себе боніфрати з Дрогобича, є відкриття дому опіки для лежачих пацієнтів, про яких ніхто не піклується. Такі особи у братів-монахів знайдуть місце, щоб гідно переживати свою хворобу.