Монахи пропонують бійцям АТО пройти духовну реабілітацію у монастирях УГКЦ
  • Птн, 30/01/2015 - 14:19

Бійці, особливо ті, які були поранені чи пройшли через пекло полону, можуть віднайти духовну рівновагу чи відновити свій стан, поживши кілька днів у монастирях Української Греко-Католицької Церкви. Монахи пропонують воїнам духовну реабілітацію у тиші і молитві.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Духовна віднова – це триденне навчання, молитва, розважання над Святим Писанням. Такі реколекції відбуватимуться у монастирях поблизу Львова, а також у Гошівському монастирі, що на Івано-Франківщині. У монастирі – тиша і молитва, це те, що нині найбільше потребують бійці, вважають монахи.

Адже багатьом воїнам важко подолати стрес, нічні жахіття. Вони намагаються пояснити собі, чому їм довелось взяти до рук зброю і переживають, що вбивають ворогів, які у них могли відібрати життя. Переважно більшість воїнів виявились не готовими до війни.

«Їм довелось у цій війни робити те, що у мирний час вони ніколи б не робили. Війна це завжди агресія, спосіб і шляхи як її зупинити людство використовує те, щоб вбити агресора, який хотів вбити тебе. Ми повинні, як Церква, допомогти їм разом пережити цей стан, дати їм зрозуміти, що вбивство, так як вчить Церква, з метою захисту якоюсь мірою є оправданим. На жаль, агресія так глибоко сидить в людині, що результатом агресії може бути ще більша агресія, може вбити багато мирних людей. І ми є свідками агресії, яка вбиває більше і більше людей. Наші бійці захищають Україну на своїй території, щоб ворог не вбив нас усіх. Для нас важливо молитись, щоб цей гіркий досвід ми правильно пережили», – говорить військовий капелан, настоятель гарнізонного храму святих Петра і Павла у Львові Степан Сус, який активно займається допомогою армії.

Минулого року отці цієї церкви зібрали величезні пожертви для воїнів АТО, а це понад п’ять мільйонів гривень, понад шістдесят п’ять тисяч євро, сто сімнадцять тисяч доларів, понад три тисячі польських злотих і навіть понад тридцять три тисячі російських рублів. За ці кошти куплено речі для бійців.