Монахи та козачки з Почаївської Лаври з “тітушками” штурмували церкву на Рівненщині
  • Суб, 27/12/2014 - 15:47

Мешканці с. Птича, Дубенського району на Рівненщині вирішили на загальних зборах села перевести церковну громаду під юрисдикцію Киівського Патріархату. Це викликало шалений спротив у промосковськи налаштованого священника. З Рівенського Єпархіального управління (МП) до села невідкладно прислали “гумконвой” у вигляді панотців, монахів із Почаївської Лаври і, зібраних по навколишніх селах “тітушок”. Цей десант негайно взявся штурмувати сільську церкву. Особливо відзначалися монахи спортивної статури і з очевидними навиками єдиноборств. Одразу видно, що братія посилено подвизається у постах і молитві.На захист храму стали місцеві селяни, патріоти та націоналісти з Рівненщини, долучилась міліція. Люди готові захищати свій храм і свій вибір до останнього.

Нічний штурм храму “московським десантом” виявився невдалим. Тож братія і братва відступили, вкравши церковну браму. Напевно, за звичкою. Ну, на металобрухт здати ж можна. Потім поставили коло церкви торгового намета.Чи то з метою агітації, чи ще для чогось.

Наразі ситуація в селі доволі напружена, мешканці очікують провокацій і повторного штурму храму.Пішли чутки, що на підмогу “канонічеському православію” виїхало ще чотири автобуси з Почаєва, напаковані тітушками і “козачками”, котрі там відсиджуються і котрих наша доблесна СБУ там впритул не бачить.
Така ось ситуація. Але я не про те. Є така приказка: поки грім не вдарить – хлоп не перехреститься. Оце вона в дії. Це ж потрібно було 23 роки незалежності жити з полудою на очах, утримувати і всіляко респектувати оте “канонічеське” православіє в Україні, добре знаючи, що воно є не лише п`ятою колоною Москви, а й до християнства має досить приблизне відношення, оскільки проповідує не духовні цінності, а імперське рабство. І, навіть, зараз , коли в нас війна з Росією (не варто замилювати очі отим терміном АТО), ми дозволяємо в державі діяти відверто ворожій структурі. Ми закриваємо очі на те, чим займаються московські попи в храмах і поза ними, толеруємо їхні цинічні проповіді про “славянскоє єдінство”, “канонічність МП”, єдиного пастиря ( причім : мається на увазі не Цар світу, а цар московський) і єдине стадо.

Тема єдиного стада, як ніколи актуальна : на порозі рік Кози, чи Вівці.І питання стоїть : ми що і надалі будем жертовним стадом на заклання, чи, таки, оберемо достойних пастирів і будемо Божими овечками і Божим народом?

Дзвінка Торохтушка